На Волині розслідують нещасний випадок на свинофермі

На Волині розслідують нещасний випадок на свинофермі
На Волині працівник ферми помер від отруєння випарами аміаку.

У селі Літин Турійського району на території свиноферми під час проведення робіт з відкачування відходів із резервуару свинокомплексу працівники місцевого фермерського господарства отруїлися випарами аміаку, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

25-річний свинар помер на місці події, двох різноробів госпіталізували в реанімацію районної лікарні. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Подія трапилася 27 травня близько 16 години. Як з’ясували поліцейські, четверо працівників фермерського господарства під час проведення робіт з відкачування відходів із резервуару свинокомплексу отруїлися випарами аміаку.

25-річний житель Турійського району, який працював у господарстві свинарем, помер на місці події. Двох різноробів, 19-річного та 49-річного жителів цього ж району, доставили до реанімації Турійської центральної районної лікарні.

У них діагностували гостре отруєння випарами аміаку. 23-річного різнороба, жителя Турійська, після огляду медиків відпустили додому.

Слідчі Турійського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою ) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі триває слідство.

Між тим, територіальне управління Держгірпромнагляду у Волинській області, проводить власне розслідування. За словами одного із членів комісії, яка займається цим нещасним випадком, на підприємтві були порушені норми безпеки. Попри те, що противогази були, чи користувалися ними працівники ферми, будуть встановлювати.

Крім того, комісіянти ще не взяли пояснення в потерпілих, які знаходяться на лікуванні.

Нагадаємо, ферма "Аміла", на якій стався нещасний випадок, належить депутату Волинської обласної ради Роману Микитюку. Внаслідок отруєння випарами аміаку один працівник загинув, ще двоє - в лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
микитюк скормив свиням шавлака.тепер кого крадуля буде пікетувати?
Відповісти
клас! в точку
Відповісти
Останні новини
На Волині розслідують нещасний випадок на свинофермі
03 червень, 2016, 18:34