Чим вражає військовий катер від українських розробників. ВІДЕО

Чим вражає військовий катер від українських розробників. ВІДЕО
Київське підприємство виготовило найпотужніший український катер UMS-PATROL1000, який допоможе морським прикордонникам відстежувати браконьєрів та контрабандистів, наздоганяти зловмисників, рятувати пасажирів із затонулого судна.

Про це пише 24 Канал.

Виробник катера – київське підприємство «УМС-БОТ» наполягає, що прикордонники повинні думати про виконання своїх завдань, а не відволікатися на технічні несправності чи дрібні незручності. На українському катері вони зведені до мінімуму.

Човен завдовжки 11,5 метрів, розрахований на 8 осіб – 3 членів екіпажу та 5 пасажирів. Два дизельні двигуни Volvo забезпечують потужність катера у 660 кінських сил. Звісно, всіх «конячок» використовують нечасто, – крейсерська швидкість становить лише 50 кілометрів на годину. Але в критичний момент, коли потрібно розігнатись або ж буксирувати інший човен, цей катер не підведе.

Загалом UMS-PATROL сконструйований для відносно спокійного Чорного моря і легко може витримати шторм у три бали, на практиці ж катер витримував і більше. Ще одна перевага – дальність маршруту: в економному режимі катер може проплисти 500 кілометрів.

Усі матеріали і меблі – такі, що витримають постійні хвилі й контакт з водою. До прикладу, це і спеціальні крісла, й навіть електродроти. Для мокрого одягу облаштовано універсальну сушильну шафу.

Завдяки цим катерам уже вдалося врятувати декілька десятків людей. Зрештою, кияни запевняють: UMS-PATROL підійде не тільки військовим, оцінять його ще й рибалки та дайвери.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Три члена экипажа и пять ПАССАЖИРОВ
Відповісти
Останні новини
Чим вражає військовий катер від українських розробників. ВІДЕО
04 червень, 2016, 07:36