Шоколад виготовлятимуть за європейськими стандартами

Шоколад виготовлятимуть за європейськими стандартами
Для того аби українська шоколадна продукція легше могла пробратися на європейські ринки, Мінагрополітики та продовольства випустила новий указ, що уніфікує стандарти шоколаду відповідно до законів, які діють в ЄС. Передає Знай.

Тепер для виробників шоколаду існує чіткий перелік показників щодо сировини. Окрім цього наказ міністерства розставляє чіткі рамки в назвах чорного, білого та молочного шоколаду.

"Наказ сприятиме розвитку кондитерського експорту на європейський ринок", - голова Укркондпрому Олександр Балдинюк.

Також документ висуває нові вимоги щодо маркування найголовніших властивостей шоколаду. Мова йде про точну класифікацію конкретного товару, в залежності від мінімальної кількості какао-продуктів та молокопродуктів в ньому. Саме це і визначатиме, який шоколад є чорним, білим і молочним.

"Безумовно, класифікація шоколаду міститься і в державному стандарті "Шоколад. Загальні технічні умови", але держстандарти є необов'язковими, на відміну від наказу Мінагрополітики, який має силу технічного регламенту (законодавчого акта). Тому важливо, щоб у наказі було закріплено мінімальні вимоги з якості: не менше 35% какао-продуктів у чорному шоколаді, 25% - у молочному і 20% - у білому", - пояснює голова Укркондпрому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шоколад виготовлятимуть за європейськими стандартами
05 червень, 2016, 00:23