«Сім’ю і дім» оштрафувала Нацрада

«Сім’ю і дім» оштрафувала Нацрада
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала 261 свого ліцензіата за порушення вимог закону щодо прозорості медіавласності, а саме – неподання або несвоєчасне подання до Нацради інформації про структуру власності.

Інформує Волинська правда.

Серед оштрафованих опинилася і редакція газети "Сім`я і дім. Народна трибуна" (місцева радіостанція).

Згідно з вимогами закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики у сфері телебачення і радіомовлення", до 31 березня цього року всі телерадіокомпанії та провайдери в Україні зобов`язані були надати Нацраді (а також опублікувати на своїх веб-сайтах) відомості про структуру власності згідно із затвердженим Нацрадою порядком, який набув чинності 11 березня.

Відповідно до статті 72 закону "Про телебачення і радіомовлення", за неподання або несвоєчасне подання інформації про структуру власності телерадіоорганізація або провайдер сплачує штраф у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору за всіма своїми ліцензіями.

Переважна більшість оштрафованих ліцензіатів – це провайдери програмної послуги або кабельні мовники, є також кілька супутникових каналів, які не ведуть мовлення.

Найменша сума застосованого штрафу становить 0,03 грн., найбільша – 43 тис. 200 грн. Загальна сума накладених штрафів, за попередніми підрахунками Нацради, – близько 438 тис. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.