Казки дітям мають читати тати, - вчені

Казки дітям мають читати тати, - вчені
Цікавого висновку в результаті чергового дослідження дійшли американські учені. Вони, по-перше, підтвердили, що діти, яким читають казки з раннього віку, краще розвиваються, а по-друге, дізналися, що краще це робити саме татам – у них, виявляється, це заняття виходить куди краще.

Про це пише Погляд.

Щоб дійти такого висновку, вчені провели спеціальне дослідження. Опираючись на отримані результати, вони кажуть, що не варто бентежитися з приводу того, що ваша дитина ще не розуміє змісту казки. Читати їй потрібно з першого дня, адже так ви допоможете дитяті відчувати себе в безпеці.

Більше того, робити це краще саме татам, адже коли читає тато, користь, яку від цього читання отримує дитина, є найбільшою.

Діти, які слухають казки на ніч, виростають більш пристосованими до життя. І тут ролі не відіграє, хто читає: батько, мама, бабуся, дідусь чи братик. В дітей, що слухають казки з раннього віку, розвивається кмітливість та артистизм. Однак далеко не всі так роблять: як показують результати досліджень, близько двадцяти п’яти відсотків молодих батьків з різних причин не читають дітям на ніч. Цього ні медики, ні психологи не схвалюють.

Ще дослідники з’ясували, що мами й тати під час читання звертають увагу дитини на різні речі. Наприклад, мати у більшості випадків поцікавиться у малюка, скільки фруктів, овочів чи горішків він бачить на картинці, тоді як батько вигукне: «Дивися, сходи!».

Вченими було також з’ясовано, що в читанні на ніч більшу потребу відчувають дівчатка, тому й вплив, який цей процес чинить на розвиток дитини, у випадку з дівчатками буде помітніший.

Крім відчуття безпеки, читання книжок позитивно впливає і на інші аспекти розвитку малюка. Вони покращують мислення та мовлення дитини, а також формують поняття про базові цінності. В більшості казок мова йде про взаємини між людьми та друзями, тому й мова цих казок зрозуміла дитині.

Однак, на жаль, кожній четвертій дитині батьки не читають на ніч, а дехто робить це не частіше одного разу в півроку.

Таке читання казок від батьків має тривати до двох років, а тоді вже за справу може братися і мама, кажуть спеціалісти Гарвардського університету, які й проводили дослідження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.