Французькі марочні вина подорожчали

Французькі марочні вина подорожчали
Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дослідження компанії Liv-ex, провідні виробники підняли ціни на свою продукцію в останні тижні, причому найбільш великі виробники підвищили вартість марочних вин на 32-35%.

Повідомляє Уніан.

Ще в середині травня виноробні компанії пропонували свою продукцію на 19% дорожче 2014 року. Видання вказує, що вина 2015 року врожаю можуть бути кращими за останні 5-6 років. Червень і липень були спекотними, в серпні йшли дощі, а при збиранні врожаю дні були сонячними. Все це повинно було позитивно позначитися на якості винограду. Про це говорять і самі вироби, які обіцяють, що їх продукція буде найкращою за останні роки.

В результаті вартість вина Chateau Canon виросла до 60 євро за пляшку, що на 55,8% дорожче, ніж пляшка напою з урожаю 2014 року. Цієї ж ціни досягли вина від Chateau Smith Haut Lafitte і Clinet.

Вище 55 євро просять за пляшку Chateau Canon La Gaffeliere і Chateau Leoville Poyferre. Як вказує Bloomberg, виробники французьких вин були змушені значно знизити ціни на свою продукцію в 2011-2013 роках, коли врожаї залишали бажати кращого. За даними Liv-ex, вино цих років досі лежить на складі і не користується великим попитом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По барабану...
Відповісти
така прикра Топ-новина від Волинь Пост. Що нам тепер робити? Ми лишилися абсолютно незахищеними. Чому Волинь Пост не написав цей матеріал червоним шрифтом?!! Маємо впевненість, що Patio de Fiori ще має значні запаси таких вин по старих цінах і зможе якось згладити наші збитки від подорожчання. Треба негайно сповістити населення, особливо сіл Полісся, довести до відома кожного. Будьмо пильні. Гуртуємося навколо Patio de Fiori та Волинь Посту!!!
Відповісти
Ми з друзяками як взнали цю новину, то дуже загрустіли. Пришлось з гора зганяти до баби Ганішти по слоїк тролітровий бімберу. Залити тоску. Як жи ми типірико биз хранцузкого вина жити будимо навить ни придставляю.
Відповісти
це ж в Україні почнуться бунти і страйки прокурорів і суддів та їхніх повій
Відповісти