В Україні медиків пересадять на мотоцикли

В Україні медиків пересадять на мотоцикли
Всеукраїнська спілка парамедиків розпочинає реалізацію проекту «Екстрена медична допомога на мотоциклах в Україні».

Місто, в якому доречно починати проект – Київ, враховуючи такі фактори, як трафік на дорогах, затори та час приїзду швидкої допомоги до пацієнта, - повідомляє Всеукраїнська спілка парамедиків.

Планується, що перший підготовлений (з обладнанням та медикаментами) мотоцикл виїде на дороги міста Києва вже в квітні 2017 року.

Екстреною медичною допомогою на мотоциклах користується більшість розвинутих країн, таких як: Німеччина, Австрія, Угорщина, Туреччина, Мексика, Австралія, Великобританія, Нідерланди, Бразилія, Польща, Словенія, Ірландія. Українці також заслуговують на якісну, а головне — вчасну медичну допомогу.

З практики роботи на швидкій допомозі ми знаємо що, на жаль, вчасно доїхати до пацієнта на автомобілі швидкої допомоги складно, особливо в центральній частині міста. На це впливають недотримання правил дорожнього руху водіями та затори на дорогах. Внаслідок цього швидка занадто довго їде на виклик, що часто стає фатальним для пацієнта. В середньому в Києві швидка приїздить за 25 хвилин. Цей час можна зменшити в 3-4 рази, використовуючи мотоцикли.

Планується, що служба екстреноі медичної допомоги на мотоциклах буде працювати разом з Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва. Пацієнт, що викликає швидку, не знатиме, хто саме до нього приїде (мотоцикл чи авто), оскільки на цей фактор буде впливати оперативна інформація про дорожній рух у місті (затори, дтп, ремонт дороги, тощо) та стан пацієнта.

Мотоцикли працюватимуть лише в денний час з 8.00 до 20.00 в будні дні та при проведенні громадських (масових) заходів. Бюджети будуть різними.

Громадська організація планує самостійно, за рахунок благодійних внесків (спонсорів, небайдужих громадян) забезпечувати мотоцикли медикаментами та пальним.

Саме така програма є оптимальною для України сьогодні, і саме за такою програмою працюють, наприклад, в Австрії, Угорщині та Ізраїлі.

"На мотоциклі їздитиме один лікар, не парамедик, не медична сестра, а саме лікар. Якщо виклик складний (зупинка серця, масова травма), то пасажиром виїжджатиме фельдшер чи ще один лікар в доповнення до першого водія мотоцикла. Далеко не кожен лікар невідкладних станів зможе виїжджати на мотоциклі. Ми будемо проводити відбір, а також наші лікарі проходитимуть додаткове навчання самостійної роботи на виклику (не в складі бригади), а також курси водіння важких мотоциклів", - повідомляють у спілці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мотоцикли дорогі, хай їздять на велосипедах!
Відповісти
Рікшо-медик може і хворого забрати і при потребі попутчика підкинути
Відповісти
хрущів на дорогах побільшає
Відповісти
А якщо виявиться, що хворого треба терміново госпіталізувати...то поїде на мотоциклі з медиком?
Відповісти
Краще конна медицина безпечніше
Відповісти
біг допоможе нашим медикам, і пацієнтам допоможуть і самі будуть в чудовій формі
Відповісти
Останні новини
В Україні медиків пересадять на мотоцикли
06 червень, 2016, 12:25