Академія відсвяткувала свій День народження. ФОТО

Академія відсвяткувала свій День народження. ФОТО
6 червня 2016 року Академія рекреаційних технологій і права відзначила День свого заснування.

За невеликий проміжок часу Академія рекреаційних технологій і права пройшла період становлення. Як новий самостійний навчальний заклад стрімко розвивається і претендує на статус одного з провідних вузів Волині. Маючи значні результати та досягнення, Академія однією з перших активно включається у процес реформування освіти, оперативно відгукується на докорінні перетворення у соціально-економічній сфері країни.

Навчальний заклад володіє потужним інтелектуальним потенціалом професорсько-викладацького складу, що відрізняється мобільністю, сприйнятливістю до інновацій, які допомагають підготувати сучасного фахівця відповідно до нових соціальних потреб.

Науково-педагогічні працівники та студенти Академії беруть участь у роботі різнорівневих конференцій, семінарів, круглих столів, зокрема міжвузівських, всеукраїнських і міжнародних. У 2015-2016 навчальному році на здобуття наукового ступеня кандидата наук успішно захищено 5 дисертацій; готуються до захисту 1-а кандидатська та 1-а докторська дисертації. Отримано вчене звання доцента, а у 2016 році планується отримати вищезазначене звання 4-ма провідними науково-педагогічними працівниками.





За результатами роботи підготовлено та подано до друку 2 монографії, 6 підручників, 12 навчальних посібників та понад 160 методичних рекомендацій. Отримано патенти на три комп’ютерні програми.

Налагоджена наукова співпраця з такими навчальними закладами України, як: Національний педагогічний університет імені М. Драгоманова, Львівський державний університет фізичної культури, СНУ імені Лесі Українки та ін. Міжнародна навчально-наукова діяльність Академії спрямована на інтеграцію у систему міжнародної вищої освіти та розширення участі у міжнародних науково-дослідницьких проектах з метою підвищення кваліфікації викладачів та якості освіти студентів.





У травні 2016 року в рамках відзначення Днів науки в Україні в Академії рекреаційних технологій і права відбулася ІІ-а науково-практична конференція «Інноваційні технології в освіті, науці й виробництві»; 19 травня – ІІ міжвузівський науковий семінар «Актуальні проблеми теорії, методології і практики соціальних комунікацій».





Пріоритетним завданням міжнародної діяльності на даний час є розвиток співпраці Академії з закордонними партнерами: Вищою педагогічною школою імені Януша Коржака в Варшаві та Великопольською вищою соціально-економічною школою в Сроді Великопольській та ін.

На високому рівні проводиться в Академії виховна та волонтерська робота. Протягом навчального року студенти та працівники Академії організовували, приймали участь у багатьох благодійних акціях: «Подаруй дитині тепло»; «Промінчики щастя»; «Ялинка дітям»; «Великодні надії»; «Подаруй дитині радість»; «Не будь байдужим». Студенти та колектив Академії приймали участь у всеукраїнських акціях «Серце до серця», «Врятуй життя дитині», «Зробимо Україну чистою». Також було проведено близько 20 заходів на національно-патріотичну та правову тематику.





Сьогодні в Академії навчаються члени збірної України з різних видів спорту, переможці та призери всеукраїнських і міжнародних змагань, а саме: Юрій Вандюк – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках та каное; Юлія Паратова – Заслужений майстер спорту з важкої атлетики; Марія Повх – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках та каное; Іван Лосев – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики; Ірина Воробйова – майстер спорту України з пауерліфтингу; Олена Шумкіна – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики; Ігор Сахарук – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики; Олексій Казанін – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики.





В Академії рекреаційних технологій і права навчаються студенти, які в скрутні хвилини для України захищали і захищають честь, славу і суверенітет нашої держави, це: Дмитро Скочеляс, Олег Небесний, Владислав Кирєєв, Дмитрій Белаш, Микола Заболоцький, Володимир Омелянюк, Андрій Тарабаров, Павло Якимчук, Олександр Фурман, Роман Мажула, Василь Худик, Олександр Карпук, Тарас Самчук, Сергій Мамичев, Андрій Ляшук.

В наших стінах працювали і навчалися Герої, які віддали своє життя на майдані Незалежності та на Сході України за світле майбутнє України: студенти Василь Мойсей, Сергій Байдовський, Тарас Герасимюк; викладач Сергій Клімчук.





Вітальним словом свято відкрив заступник голови обласної ради, доктор педагогічних наук, професор, Заслужений тренер України – Роман Петрович Карпюк.

Кращим викладачам, працівникам та студентам Академії під час урочистостей в.о. ректора, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент – Андрій Миколайович Сітовський вручив нагороди Академії рекреаційних технологій і права.





На святі були присутні почесні гості: заступник голови обласної ради, доктор педагогічних наук, професор, Заслужений тренер України – Карпюк Роман Петрович; віце-канцлер Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату – отець Олександр Безкоровайний; директор Луцького коледжу рекреаційних технологій і права, викладач вищої кваліфікаційної категорії, голова циклової комісії з фундаментальної підготовки – Костів Надія Іванівна; Заслужений майстер спорту України з біатлону та лижних гонок, багаторазовий чемпіон Паралімпійських ігор – Костюк Юрій Ілліч; отець Володимир Труш; директор обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, майстер спорту України з важкої атлетики – Авраменко Андрій Миколайович.

Хочеться побажати всьому колективу добра і злагоди, оптимізму і наснаги, успіхів у плідній праці на благо процвітання рідної України, нехай завжди з вами будуть невичерпана енергія і сила духу, а віра, помножена на професійність, завжди буде джерелом вашого творчого довголіття!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж на скільки треба провалити ЗНО,аби піти туди навчатися?
Відповісти
Останні новини
Академія відсвяткувала свій День народження. ФОТО
07 червень, 2016, 10:58