На Волині група чоловіків незаконно видобувала бурштин. ФОТО

На Волині група чоловіків незаконно видобувала бурштин. ФОТО
Співробітники Управління захисту економіки у Волинській області на території Куклинського лісництва Маневицького району виявили групу мешканців Волинської та Рівненської області, котрі здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю за допомогою лопат.

За фактом незаконної діяльності поліція відкрила кримінальне провадження, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

У п’ятницю, 3 червня, близько 22 години до працівників Управління захисту економіки у Волинській області надійшла оперативна інформація про те, що в 34 кварталі Куклинського лісництва Маневицького району невідомі особи здійснюють незаконний видобуток бурштину.

Під час перевірки працівники УЗЕ у Волинській області спільно із мобільними групами працівників державної лісової охорони управління лісового та мисливського господарства у Волинській області, виявили факт незаконного видобутку бурштину-сирцю групою осіб.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Маневицького відділу поліції. У лісовому масиві поліцейські затримали 5 чоловік, котрі здійснювали незаконний видобуток сонячного каміння за допомогою лопат. Ними виявилися 28-річний, 21-річний волиняни та 31-річний, 26-річний та 48-річний жителі сусідньої Рівненської області.

Під час проведення огляду місця події працівники поліції виявили та вилучили металеві відра для відбору води з ям, лопати, ліхтарики звичайні та ультрафіолетові, сокиру, мобільні телефони, радіостанцію (радіо-сканер) та додаткові акумулятори.



Відомості за даним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ай яй яй і як посміли. Строгий виговор по партійній лінії.
Відповісти