Після виборів за газ доведеться платити більше, – експерти

Після виборів за газ доведеться платити більше, – експерти
Через складну ситуацію у нафтогазовій галузі влада після парламентських виборів буде змушена підвищити ціни на газ власного видобутку для населення на 40%, вважає експерт з енергетичних питань Олександр Тодійчук.

Про це повідомляє ТСН.

«Потім будуть інші етапи підвищення, тому що економічно по-іншому, вийти з цієї ситуації в якій зараз знаходиться нафтогазова галузь і економіка України, неможливо», - сказав експерт. При цьому фахівець вважає, що взимку газової кризи не буде, бо у сховища вже закачано близько 16 мільярдів кубів, чого буде досить за мінімальних потреб.

Стосовно того, чому Україна ніяк не домовиться з Росією про знижки на «блакитне паливо», Тодійчук вважає, що все через те, що даний ринок зовсім непрозорий. «Якщо б не було бажання отримати якісь тіньові доходи чи преференції, я думаю вже б Україна давно все зробила, а так як бізнес України, звичайно, пов'язаний з російським і багато там є непрозорості і не лише в енергетиці, тому працюють якісь неписані правила, які дозволяють Росії на цьому паразитувати», - пояснив він.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд вимагає, щоб українцям, як мінімум, на 30% підняли газовий тариф. Це є головною умовою для отримання чергових траншів кредиту. Крім того, європейські фінансові емісари пропонують здійснювати подальше підвищення тарифів, до повного покриття собівартості ресурсу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Після виборів за газ доведеться платити більше, – експерти
03 вересень, 2012, 14:41