В Україні почала працювати система автофотофіксації порушень ПДР

В Україні почала працювати система автофотофіксації порушень ПДР
В Україні почали тестувати роботу системи автофіксації порушень ПДР. На сьогодні камери поки що встановлено лише на в'їзді в столицю.

Про це повідомляє Auto Ria.

Раніше повідомлялося, що поліція Києва мала намір запустити в місті відеофіксацію порушень ПДР з 1 липня. Проте в даний час обладнання може працювати лише в тестовому режимі. При цьому розпізнавати номерні знаки на автомобілях можуть тільки камери, встановлені на в'їздах у місто.

За словами заступника голови Національної поліції Костянтина Бушуєва, повноцінно система фото- і відеофіксації порушень ПДР запрацює лише до кінця року. Втім, починаючи з липня недбайливі водії можуть отримати поштою повідомлення про зафіксоване порушення – але штрафів система «виписувати» поки не буде. Камери ж, список яких активно поширювали на автомобільних сайтах і форумах, призначені в основному для спостереження за правопорядком.

Як зазначив глава апарату КМДА та ініціатор програми «Безпечна столиця» Володимир Бондаренко, не всі камери дозволяють збільшувати і кадрувати зображення так, щоб можна було розпізнати номерний знак автомобіля. Нові пристрої для автофіксації планують встановити восени.

«На це закладено 80 млн грн. Потрібно проголосувати за проведення тендерних процедур, але деякі фракції постійно зривають засідання. Як тільки Київрада запрацює, протягом місяця проводиться тендер, і до осені камери можуть з'явитися на вулицях столиці. А якщо до того Київ затвердять місцем проведення конкурсу «Євробачення-2017», то можна розраховувати на державні гроші», — розповів Бондаренко.

Спочатку в МВС говорили, що постанова Кабінету міністрів, якою визначена процедура оцінки відповідності вимірювальних пристроїв для дистанційного вимірювання швидкості руху транспортних засобів, набуде чинності 4 вересня 2016 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
полісменів нових на скорочення .так нічєрта не роблять
Відповісти
Останні новини
В Україні почала працювати система автофотофіксації порушень ПДР
08 червень, 2016, 06:34