На «Ягодині» продовжує процвітати корупція, - інсайдер. ФОТО

На «Ягодині» продовжує процвітати корупція, - інсайдер. ФОТО
Наболіла тема для мешканців регіону малого прикордонного руху, а також водіїв авто на іноземній реєстрації – черги на митно-пропускних пунктах, проплата (хабар) позачергового в’їзду на митницю.

Гостро ці питання постали на митно-пропускному пункті “Ягодин-Дорогуськ”, - повідомляє БУГ.

6-го червня звернувся інсайдер, який розповів про так звану “ліву” чергу, вартість проїзду, а також про те, як прикордонник (в чорній формі, який контролює порядок у черзі) погрожує постійним контролем на “ямі” на Ягодинській митниці.

“Я простояв в черзі кілька годин і за цей час ні на сантиметр не зрушив з місця. Їхали автомобілі тільки “лєваком”. Я поспішав на зустріч у Хелмі, тому вирішив виїхати наперед, адже по часу і якби черга нормально йшла, то вже б мав бути на території митниці. Тоді до авто відразу ж підійшов службовець в чорній формі, як я зрозумів, прикордонник, і почав розповідати, що так не можна. Я ж почав розповідати свою позицію, а також зауважив на ті авто, які їдуть без черги. Після цього цей чоловік підвищеним тоном сказав, що я постійно їхатиму через “яму” та контролі. Дістав свій записник і вписав номер моєї машини. Він що вирішив залякувати?” – розповів інсайдер.



Як розповів інсайдер, такі ситуації на митниці не поодинокі. В подібні ситуації потрапляли і його товариші, водії авто на іноземній реєстрації. За те, щоб проїхати “лєваком”, потрібно викласти від близько 200 гривень або ж чекати годинами.

“Я не можу зрозуміти цих порядків… Це у нас так будують європейську державу? Залякують і вимагають хабарі? Це людина, яка працює на митно-пропускному пункті, і є перші українці, яких зустрічають іноземці при перетині кордону! Я контрабанди не перевожу! Платити за незрозуміло-що не повинен. Складається враження, що митниця – це велике підприємство по відмиванні грошей і перевезенні контрабанди,” – додав інсайдер.

На завершення інсайдер розповів, що проблеми із перетином державного кордону обурюють також іноземців. Адже коли українець знає, як можна обійти чергу, то іноземці не стикались із такими “методами” перетину кордону.



Додамо, що на українському боці митно-пропускного пункту не створено так званого “європасу”, тобто окремої смуги для іноземців, які повертаються до Європи після відвідин України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всіх хто працює на митниця звільнити негайно або просто розстрілювати якщо є хоч менший натяк на те що хтось взяв хабар. І це стосується не тільки митницю. Ви до вий..теся що люди будуть вас як собак відстрілювати
Відповісти
Корупція є була і в нашій державі буде, НІЧОГО НЕ ПОМІНЯЛОСЬ, стало гірше бо ще роти добавились різного роду, реформи тільки на папері народ скакав а пан урвав, помінялись лише кришувальники а схеми ні
Відповісти
Порох рулить.
Відповісти
Зручно спихати все на 1 людину. От тільки "рулять", дають хабарі більшість українців, а Порох і депутати то просто представники народу.. І які люди такі представники. Тому зміни кожен має починати з себе
Відповісти
на митниці більший бардак чим при Ющенку чи при Янику!
Відповісти
За так званий проїзд по "лівакy" беруть 400-500 грн. щоб ніхто немішав заробляти плaтять з зміни сбушнікам(щоб бездіяли), луцьким активістам(щоб мовчали) платять непогано,тільки за ліву чергу службовці прикордонники мають від 300 до 600 тис.грн.
Відповісти
А ви ще не бачили, що робиться на потязі Київ- Варшава,там провідники везуть по10-20 ящиків цигарок,і всі все знають і погранци, і сбушник. тільки ходять по вагонах гроші збирають.Подляшанік Н. яка ще прикривається сбу,цілу бригаду організувала, а ще Федорук.Грузять потяг. що аж вагони тріщать.
Відповісти
Ооооо,ці мерзопакосні погранці яких очолюють "колишні" вже не можуть набити собі ціну...і роблять люстрації!!! Кому???? Судям,державним службовцям, тільки ні один "педораст"не зробив люстрацію погранцям та митникам...ДЕБІЛЬНА КРАЇНА...З ДЕБІЛЬНИМИ ЗАКОНАМИ...з тваринами набагато приємніше спілкуватись чим з особами на українському кордоні та митниці...І якого б педараста не ставили очолювати митні кордони.все буде те ж саме...і слава Україні ніколи не випирскне з їхнього грубого, нікчемного писка... потрапити до Польші це велика "катастрофа"
Відповісти
А говорять ,що новий начальник погранслужби появився і все буде по новому ,взяток за чергу не будуть брати ,чи то такий анекдот придумали .
Відповісти
Цікаво, а це не той інсайдер, якого перевели з Ягодина в Чернігів. Серед них: О.Ле...ка
Відповісти