В Росії закінчились гроші на будівництво мосту до Криму

В Росії закінчились гроші на будівництво мосту до Криму
Будівництво мосту обійдеться Росії в 228,3 млрд рублів. Компанія "Стройгазмонтаж", яка належить близькому другу президента Росії Аркадію Ротенбергу, не будує Керченський міст до окупованого Криму через відсутність фінансування.

Повідомляє ТСН.

Як пише видання Forbes, востаннє компанія отримувала гроші з держбюджету 1 грудня 2015 року. Всього ж у минулому році було перераховано 48,9 млрд рублів, на 2016 рік заплановано ще 65,4 млрд рублів.

На цей момент "Стройгазмонтаж" не зводить міст запланованими темпами і не купує дороге будівельне обладнання, повідомив гендиректор компанії Андрій Кириленко в листі на ім'я першого заступника міністра транспорту Євгена Дітріха і глави Росавтодору Романа Старовойта.

"На будівництві об'єкта склалася вкрай критична ситуація", — додав він.

На його думку, така ситуація з фінансуванням масштабного проекту пов'язана з нововведенями у банківському обслуговуванні і переведенні під контроль держави фінансування будівництва.

Кириленко додав, що "Стройгазмонтаж" вже задіяв у будівництві понад 150 компаній, 2 200 будівельників та більше 220 одиниць техніки, але зараз власні ресурси компанії "повністю вичерпані". Водночас, представник російського Мінтрансу заявив, що всі документи направлені на розгляд в уряд, а зміни будуть затверджені до кінця червня.

За даними джерела Forbes, літо-осінь 2016 року – ключовий період для встановлення опор автомобільної частини моста, оскільки в листопаді, з початком сезону штормів, робочий час скоротиться мінімум на третину. Наразі на будівництві росіянам для нормальної динаміки робіт не вистачає мінімум 30 важких гусеничних кранів і мінімум 30 гідромолотів ударною силою в 35 тонн, а їх зараз майже вдвічі менше, і вони постійно ламаються через проблемні ґрунти.

"Купити таке обладнання непросто: все "штучне" та іноземне – від замовлення до поставок проходить 4-7 місяців. А ми зависли в бюрократичній ямі. Немає змін у розпорядженні — немає казначейського обслуговування, а значить і законних підстав проводити платіж. Адже розширеного банківського супроводу, передбаченого держконтрактом, теж немає", - розповіло джерело.

Нагадаємо, російська влада планує відкрити міст до окупованого Криму у грудні 2018 року. Остаточна здача об'єкта запланована на червень 2019 року. Будівництво мосту довжиною 19 км коштуватиме бюджету 228,3 млрд рублів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пацани, власними справами треба перейматися, а не тішитись невдачами у сусіда. Однозначно хохляча психологія. А запитати скільки там наших гасторбайтерів заробляє мозоку бракує.
Відповісти
так переймайся, троль, своїми справами, що тут сидиш?
Відповісти
Сам вдома...
Відповісти
Раді принципа вони добудують, а в нас тільки квартири на продаж гонять і все, радієм за когось, хохли(
Відповісти
троль, українською буде "за ради принципу", коли ти тварюка вивчиш нормально нашу мову?!
Відповісти
Моль, не забудь попшикатись дихлофосом!
Відповісти
Головне що ти інтелегентний хохол суть розумієш.
Відповісти
в історії багато прикладів гігантоманії та великих будівництв для самозадоволення імперських бажань, але всі закінчують однаково - виснаженням і падінням імперій))
чим більше закопають туди грошей, тим бідніше буде 140 млн звичайних росіян, але вождю все рівно, аби кореш заробив та поділився.
та в кінцевому випадку анексія криму не дасть йому розвиватись, отже користі з того мосту буде не багато, а рано чи пізно той мост стане звичайним кордоном між Україною та росією, крим повернуть, як тільки імперія зазнає краху, це лише питання часу.
надпотужний совок протримався 70 років і все рівно лопнув, росія протримається до смерті путіна, боротьба за владу її розколе.
а тепер дихайте дихлофосом і запивайте водкою)
Відповісти
Зніми рожеві окуляри тебе точно попшикали, рано чи пізно санкції знімуть і влада в росії зміниться, а ми як їздили так і їздемо на заробітки до агресора, і солодкий завод платить податки в рос бюдж за, що купуются набої, пропаганда.
Відповісти
практика заробітництва є у всьому світі, не секрет, що європейці працюють на заробітках в англії, тому хтось їде в рашу, хтось в польщу, хтось в канаду і т.д.
країн багато))
а те що "чисто русский" ротенберг доїть бюджет раши вас не розумних хвилює вас меньше, ніх наш порох))
ви би у своїй хаті порядок навели))
Відповісти
Сенат Франции проголосував за зняття санкцій з рашкі. незабаром в ізоляції опинеться Україна а не Россія.
Відповісти
Бо європейці бачать, що наша рада нічого реально не робить, деребанять транши чому тоді мають страдати громадяни європейських країн, посилять свої кордони і лишать нас на одинці з нашими законодрочцями і реформаторами-дегенераторами
Відповісти
Бачили очи, що обирали. Самі обрали, самі страждаєм, самі своїх обранців об-сєраєм. Самі мудрі, самі працьовиті голодранці. Зато у нас пісні гарні.
Відповісти
франція - не весь ЄС, вже якась провінція в італії знімала санкції, весь світ сміявся, ви думаєте, що путін профінансує пару кішенькових партій і все замутить, то ніхера в нього не вийде, а головна причина одна - якщо йому попустити, то після України стане Прибалтика і Польща, а далі піде покатиться.
тому с***ти вам тролі болта свого лідера)) санкції не знімуть, поки ви не станете слухняними і чемними.
Відповісти
Сотни пловцов Ислямова поплыли взрывать мост :) В декабре 18 мост запустят.
Відповісти
не запустят, медведев сказал денег нет, но всем хорошего настроения)))
Відповісти
Звичайно ж, міст потрібен, не драпати ж назад через Україну...
Відповісти
Не добудували вже, добудують потiм, а нам то що з того? Крим через це нам не вернуть, та й його мешканцi навряд чи цього хочуть
Відповісти
А міст все рівно будуютью Погугліть-самі переконаєтесь. В Україні навчилися будувати лише пивзаводи.
Відповісти
ти ще канали кацапські подивись, там тобі страшну історію покажуь, що би сталось з кримом, якби не приперся руцкий мір))
по версії кісєльова, звісно)))
Відповісти
Останні новини
В Росії закінчились гроші на будівництво мосту до Криму
08 червень, 2016, 16:16