З міського бюджету виділено більше 3 мільйонів гривень на оздоровлення дітей

З міського бюджету виділено більше 3 мільйонів гривень на оздоровлення дітей
На оперативній нараді обговорено хід оздоровчої кампанії 2016 року.
В.о. начальника відділу у справах сім’ї та молоді Алла Боярчук розповіла, що на оздоровчу кампанію 2016 року з коштів міського бюджету буде виділено 3 146 700 гривень.

З 30 травня розпочали роботу 26 пришкільних таборів денного перебування на базі загальноосвітніх шкіл, де буде оздоровлено 3 643 дитини (з них: за кошти місцевого бюджету 3 325 дітей та 318 – за батьківські кошти), - повідомляє Луцька міська рада.

Також один табір буде працювати у липні у клубах за місцем проживання (КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради) – буде оздоровлено 80 дітей за кошти місцевого бюджету.

Алла Боярчук наголосила, що всі табори денного перебування працюють за індивідуальним графіком (з 9.00 до 15.00). Діти забезпечені дворазовим гарячим харчуванням з розрахунку 21,50 гривень в день на одну дитину. В таборах працюють медичні працівники, які відповідають за здоров'я дітей під час їх перебування в таборі.

Дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ровесник» буде оздоровлювати у 3 зміни 600 дітей, протягом І зміни для обдарованих та талановитих дітей працюватиме літня школа «Ерудит» (з 09 по 29 червня). Протягом обох змін у «Ровеснику» відпочиватимуть і 40 дітей з нашого міста-побратима Волноваха.

Разом з тим, улітку для дітей планують використовувати інші форми оздоровлення, а саме: туристичні походи, спортивні майданчики, наметові містечка.

До оздоровлення дітей долучилися громадські організації та благодійні фонди.

За її словами, всього у місті 23 347 дітей шкільного віку, планується охопити оздоровленням та відпочинком - 7 472 дитини.

Станом на 6 червня направлено на оздоровлення у санаторії 57 дітей пільгових категорій та 8 дітей до ДП «УДЦ «Молода гвардія».

Співдоповідачем з цього питання виступив начальник управління освіти Олег Гребенюк, зауваживши, що з 09 до 29 червня 2016 р. розпочне роботу І зміна – літньої школи «Ерудит» дитячого позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Ровесник».

Крім того, цьогоріч буде діяти й ІІІ зміна у таборі “Ровесник”.

Планується оздоровити у І та ІІ змінах ДПЗОВ «Ровесник» 40 дітей з міста Волноваха Донецької області.

Також Олег Гребенюк зазначив, що у пришкільних таборах на базі шкільних їдалень здійснюється дворазове харчування дітей, а для забезпечення якісного та повноцінного харчування дітей Луцькою міською радою у цьому році виділено додаткові кошти і таким чином збільшено на 5 грн вартість харчування в день на одну дитину, що становить 21 гривень 50 копійок.

Заступник міського голови Андрій Киця зазначив, що оздоровча компанія проходить нормально і згідно графіка. Він наголосив, що для дітей організована цікава програма, у рамках якої вони відвідують зоопарк, парки, розважальні комплекси, історичні пам'ятки, тощо. За його словами, необхідно приділити максимум уваги безпеці відпочинку і оздоровлення дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
діти не відомо чи відпочинок отримають,а на ті кошти начальники відділу у справах сім’ї та молоді та їх діти то точно відпочинуть
Відповісти
А які діти відпочивають? Всі пільгові категорії,діти началників цих Киць і інших.Простолюд туди не потрапить.Розкрадуть та й годі.У нас все крадуть-це вже в крові укранців і діагноз
Відповісти
Останні новини
З міського бюджету виділено більше 3 мільйонів гривень на оздоровлення дітей
08 червень, 2016, 17:07