У світі зафіксували рекордний рівень насильства за останні 25 років

У світі зафіксували рекордний рівень насильства за останні 25 років
Глобальний індекс миролюбності (Global Peace Index) показує, що в минулому році кількість жертв збройних конфліктів по всьому світу виявилася найвищою за останні 25 років, а кількість біженців досягла максимуму з часів Другої світової війни.

Про це йдеться у звіті сіднейського Інституту економіки та миру (Institute for Economics and Peace), - повідомляє 112.ua.

Різке зростання насильства в світі відбувається, в першу чергу, через конфлікти на Близькому Сході. Найбільш небезпечною для життя країною визнана Сирія, за нею йдуть Південний Судан, Ірак, Афганістан і Сомалі.

Число терористичних нападів за минулий рік також стало рекордним за весь час спостережень, більша частина атак сталася в п'яти країнах: в Сирії, Іраку, Нігерії, Афганістані та Пакистані.

Європа залишається найбільш мирним регіоном на планеті, однак експерти зазначають, що за останні п'ять років кількість терористичних атак у європейських країнах різко зросла.

В Україні індекс миролюбності знизився: країна перейшла до червоної категорії, зайнявши 156 місце з 162, тоді як у минулому році індекс становив 150 (жовта категорія).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.