Молодь має бути активною під час виборів, від цього залежить її майбутнє, - рух ЧЕСНО

Молодь має бути активною під час виборів, від цього залежить її майбутнє, - рух ЧЕСНО
Команда Волинської регіональної платформи Громадянського руху ЧЕСНО 31 серпня провела круглий стіл на тему «Молодь і вибори: прозорі та справедливі вибори очима незалежних і припартійних молодіжних організацій».

Під час заходу представники молодіжних організацій обговорили питання важливості та принциповості проведення чесних парламентських виборів для забезпечення і відстоювання прав молодих людей.

Учасники круглого столу подискутували на тему ролі молоді у виборчому процесі, її завдань та функцій. Також було обговорено питання, наскільки відображений «молодіжний» аспект у передвиборчих програмах кандидатів та партій.

Молодь повинна боротись за власне майбутнє вже сьогодні і не бути пасивною, – такий висновок зробили громадські активісти під час дискусії.

Учасник руху ЧЕСНО Володимир Павлюк зауважив, що варто, аби політики звернули увагу на проблеми молоді, а не лише обіцяли підвищити стипендії. Важливо, щоб молоді люди не були пасивними, а почали впливати на результат. Молодь має проблеми, вирішення яких не передбачає великих капіталовкладень. Треба, щоб молоді жилося легше, щоб їм не хотілося їхати за кордон. Також він зауважив, що в інтернет-виданнях найчастіше висвітлюється діяльність «молодіжки» Партії регіонів.

«Я не бачу роботи інших молодіжок. Можливо, вони не працюють над висвітленням своєї діяльності», - додав він.

Учасники під час дискусії наголосили, що Партія регіонів має потужне фінансування та вплив на ЗМІ.

Голова ГО «Єднання» Віктор Грисюк зауважив, що молодь є пасивною. А політичні партії вдало використовують свої молодіжні організації не за призначенням. Він переконаний, що жодна політична партія не дає перспективи у політичному житті, якщо у молодої людини немає на це коштів.

Голова правління СМГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук сказав, що в політичних програмах майже немає інформації про молодь. Іноді можна побачити один невеликий абзац. А там лише узагальнено все описано.

Захар Ткачук наголосив, що кандидати в депутати організовують концерти для того, щоб «купити» виборців. Мовляв, хто нас підтримає, тому потім щось дамо.

На зустрічі були присутні й кандидати у народні депутати Тарас Божидарнік та Андрій Козюра. Зокрема, Андрій Козюра зауважив, що молоді люди часто не довіряють політикам. І це абсолютно нормально. Адже ніхто не хоче, щоб його використали просто як «гарматне м'ясо».

Голова Волинської регіональної платформи руху ЧЕСНО Петро Верзун зазначив, що люди повинні усвідомлювати важливість у голосуванні. Адже треба голосувати не серцем, а розумом. Виборцям далі доведеться жити в цій країні. Навіть якщо хтось хоче виїхати, слід задуматись, бо міграція згодом буде взагалі неможлива. Молодь є пасивною – це одна з основних проблем, тому треба активізуватись задля хорошого майбутнього.

Учасники руху ЧЕСНО відзначили, що українські політики побоюються робити ставки на голоси молоді, тому більшу частину реклами спрямовують на громадян середнього й пенсійного віку. У той же час саме молодь дуже критично ставиться до політики взагалі, а молодіжний електорат голосує за тих, хто близький йому за форматом і по духу, керуючись здебільшого неполітичною мотивацією. Разом з тим молоде покоління відіграє важливу роль у формуванні історії, тому воно повинне прийти на вибори і проголосувати свідомо. Адже в деяких округах і навіть містах кількість молодих людей настільки велика, що вони могли б зіграти ключову роль під час виборів.

Детальніше про Рух: www.chesno.org


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЧЕСНО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Свободівці, помийте голову своїй активістці!!!
Вона своїм неохайним виглядом позорить вас!!!
Відповісти
Яке прибирання робила "Студентська Свобода"???
ось відео знайшла гляньте на цю нікчемну подобу громадської акції http://www.youtube.com/watch?v=eBzoKKx4tsw&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=a20dHb3x0Qg&feature=plcp
Відповісти
Оце мочить пацан!!! І про алкаша Боруцького... з кожним днем дізнаюсь все нові речі про свободу.... Істинні націоналісти
Відповісти
ВО Свобода не посилайте більше дітей на подібні заходи, а якщо посилаєте то хоча б проведіть їм якийсь інструктаж, а то вони взагалі не орієнтуються ні політиці партії ні в кандидатах від ВО Свобода, ні у передвиборчій програмі. Не можуть відповісти навіть на елементарні питання.
Навіщо тоді взагалі йти на круглий стіл???
Відповісти
надсилали так виборчі листи, що Козюра не отрима і взнав у фейсбук :-)). Рух чесно провокатори влади. Презедент у нас ну дужже чесний. А партійні опозиційні молодіжки банять 100% навіть в статті не написали, що представник молодої Батьківщини кретикує Регіони молоді (Учасники під час дискусії наголосили, що Партія регіонів має потужне фінансування та вплив на ЗМІ.)
Відповісти
сходняк неудачників...
Відповісти
Останні новини
Молодь має бути активною під час виборів, від цього залежить її майбутнє, - рух ЧЕСНО
03 вересень, 2012, 17:34