Лучани спробували себе в ролі біженців.ФОТО

Лучани спробували себе в ролі біженців.ФОТО
Зрозуміти які проблеми існують у людей на сході України та як з ними боротися можна було сьогодні, 8 червня, у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки під час тренінгу «Один день з життя переселенців», який ініціювала громадська організація «Переселенці Криму та Донбасу» та «Центр зайнятості вільних людей» в місті Луцьку.

Участь у тренінгу мали можливість взяти як волинські журналісти, так і переселенці з зони АТО, які були змушені покинути власні домівки та переїхати на проживання у місто Луцьк.

Організатори продемонстрували відео про області, в яких зараз відбувається антитерористична операція, аби тим самим поглибити розуміння присутніх на тренінгу, що ці території для України рідні.

Крім того, для кожного з присутніх було підготовлено індивідуальні завдання – спробувати себе в ролі біженця з Донбасу, або ж навпаки мешканцем міста, яке приймає в себе переселенців. Для журналістів - це реальні історії з життя переселенців та проблеми, з якими вони зіткнулись, а для біженців - це проблеми, які виникли у людей, в даному випадку у лучан після вимушеної еміграції 4,5 тисяч жителів східної території України. Усі разом мали змогу попрацювати над реальними законами та поправками від Кабінету міністрів, внести свої зміни та обговорити, які закони працюють, або ж не працюють та з яких причин.

"Це дуже важливо дати зрозуміти, що відчувають переселенці та що відчувають жителі міст, у які вони переїхали, для яких це теж в певній мірі стрес та дискомфорт. Такий діалог повинен бути, щоб не дати знову проблемами роз'єднати народ ." - розповіла заступник голови організації " Переселенці Криму та Донбасу" Аза Галащапова.





Ось такі історії мав кожен, проте усі відрізнялися.
Ось такі історії мав кожен, проте усі відрізнялися.






Наша журналістка Софія Ройко теж приміряла на себе роль
Наша журналістка Софія Ройко теж приміряла на себе роль





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щось не велилюдний захід, а деж 4,5 тис, переселенців, про які йдеться у дописі, ну, хоча б 1 відсоток від них? Таке враження, що просто "освоїли" виділений європейцями черговий грант (так би мовити, захід провели, фотосесію зробили, бабло можна "списати".)
Відповісти