Судову реформу неможливо провести без достойних зарплат, - Ігор Гузь

Судову реформу неможливо провести без достойних зарплат, - Ігор Гузь
"Якщо судді не матимуть високих зарплат, вони не матимуть стимулів, не ставати корупціонерами. Тому, крім жорсткого контролю та невідворотності покарання за злочини, повинна бути і належна компенсація за роботу "служителів" Феміди", - вважає народний депутат України Ігор Гузь.

Про це він заявив сьогодні під час прямого ефіру на інтернет-виданні «БУГ».

«Сьогодні у Нововолинську судді можуть отримувати 4-5 тисяч гривень. Так, це вищі зарплати, ніж у вчителів чи лікарів, але судді приймають рішення, які стосуються значно більших сум. Їм потрібні достатньо високі легальні зарплати, щоб не брати хабарі», - вважає депутат.

На переконання народного депутата, судова реформа дала поштовх розпочати переатестацію та перезавантаження суддів в державі.

«Українські суди за останні два роки, на жаль, залишилися нереформованими. Бачимо, що лише 5% прокурорів після переатестації відсторонили, – зазначає Ігор Гузь. - Сподіваюсь, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко зможе навести лад у цій системі. Ми розуміємо, що судді не є такими безкорисливими та ідеальними, адже це зовсім не так. Тому, я голосував за судову реформу».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як брали так і будуть брати, тільки розцінки в N раз піднімуться.
Відповісти
Не зарплати високі давати, а розстрільну статтю за корупційну постанову. А високі зарплати треба давати усім без винятку, бо корупція буде в інших, які живуть на маленькі з.п.
Відповісти
наївний хльопчик. суддя будь-де отриує зараз в районі 15 тис. грн. та тим іудам скільки не дай, вони все-одно не будуть справедливими і неупередженими суддями. порочна система призначення суддів. відсутня їх відповідальність за незаконні рішення - от в чому причина, а не низькі зарплати.
Відповісти
високі зарплати суддям- це цинізм в той час як інші зубожіють. На сьогодні заробітна плата в них і так не мала.
Відповісти
А не цинізм, коли я, як клієнт , суджуся, і з мене вимгають хабарі, бо як не заплатиш, то й ні хрєна не зроблять. То, нехай вже піднімуть, то може наїдяться.
Відповісти
Сходіть в СБУ, дадуть Вам мічених, підіть занесіть судді. Призначать нового суддю - все Вам зробить, а того посадять. В чому проблема? В них реально по 15 тис. з/п неважливо чи в Луцьку чи Любешові, куди ще піднімати?
Має бути позиція така: хочеш бути суддею і чесни судити за 15 тис. ? приходь, будеш чесно працювати, а якщо ні, то іди роби іншу роботу за 2-3-4-5 тис. і т.д.
Повірте, бажаючих в цей час за 15 тис. бути суддею ЧЧЧЧЧЕЕЕЕРРРРГГГГАААААААА!!!
Відповісти
поцікався, скільки хабара треба завезти в адміністрацію президента, щоб бути суддею. ще й напряму не візьмуть. треба шукати посередників
Відповісти
Корупціонерів зможе зупинити тільки показовий розстріл одного-другого за вироком суду.
Відповісти