Подробиці замаху на народного депутата. ФОТО

Подробиці замаху на народного депутата. ФОТО
Народний депутат Ігор Лапін розповів подробиці ранкового інциденту, під час якого на нього напав невідомий.

Нагадаємо, подія трапилася приблизно о 8:15 9 червня, - повідомляє ВАР.

За словами Ігоря Лапіна, все розпочалося після того, як він сів у авто.

“Сів в автомобіль, поклав біля себе барсетку. До мене підійшов чоловік з характерним кавказьким акцентом. Сказав: “У тебе что-то там искрит”. Я вийшов подивитися. Переконався, що нічого немає. В цей час люди, що проходили поруч, сказали, що якийсь чоловік побіг від авто. Спочатку побіг в одну сторону, але зрозумів, що там тупик, і побіг в іншу сторону. Я почав його наздоганяти”, – розповідає нардеп.

Чоловік, каже Ігор Лапін, побачивши, що його наздоганяють, викинув барсетку та побіг до свого авто, двигун якого працював.

“Я своїм автомобілем перегородив виїзд з двору. Вони поїхали мені на зустріч. Я побачив у вікні автомобіля, як людина зробила характерний жест – пересмикнула затвор. Тоді почув 2 постріли в свою сторону. Дістав зброю і зробив декілька пострілів. Автомобіль на швидкості проскочив біля мого авто”, – описує події депутат.

Поліцію, за словами Лапіна, довелося чекати майже годину, хоча в міськвідділ дзвонили щонайменше двічі очевидці події.

“Шкода, що інформація з колл-центру надходила до міськвідділу цілу годину. Бо за годину тут хіба оборону тримати. Вважаю це непродуманим. В понеділок буду бачити Авакова і скажу йому про цю ситуацію. Я не думаю, що це пов’язано з моєю діяльністю. Це прості “барсеточники”, а стріляли вони від безвиході”, – вважає народний депутат.

Крім того, Лапін розповів, чому вирішив застосувати зброю.

“Я стріляв в нижню частину дверей, а не на ураження. За автомобілем з барсеточниками відразу був бетонний паркан. А ті, що стріляли по мені, то тут відкритий простір. Я впевнений на 100 відсотків, що від моїх пострілів ніхто б не постраждав”, – мовив він.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника волинського управління Нацполіції Анатолій Петрушин розповів, що за фактом нападу відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 187 Кримінального Кодексу (розбійний напад, вчинений за попередньої змовою групою осіб).



“Наразі завершується проведення огляду місця подій. В ході огляду виявлено та вилучено 7 гільз калібру 9 мм. Найвірогідніше це гільзи, випущені саме народним депутатом. Гільзи, що могли свідчити про застосування зброї нападниками, виявлені не були. Найімовірніше, вони залишились в салоні транспортного засобу, яким вони пересувались”, – сказав посадовець.







“Маємо двох свідків подій, що доповнили картину. На одному із магазинів, що розміщений біля місця події, встановлена відеокамера. Слідчі вилучили відеозапис. Попередньо його переглянули. На ньому чітко видно сам момент, коли злочинці намагалися заволодіти майном. І зафіксований момент, коли Ігор Лапін намагався їх затримувати та застосовував вогнепальну зброю у відповідь на напад на нього”, – додав Петрушин.

“Очевидці зазначають, що чули 2 постріли. А потім чули від 5 до 7 пострілів у відповідь. Попередньо ми з’ясували інформацію про транспортний засіб, яким пересуваються злочинці. Знаємо, хто нападники, бо вони потрапляли раніше в поле зору поліції за фактом крадіжок із салонів авто майна”, – розповів поліцейський.







Поліція уже встановила осіб, причетних до скоєння розбійного нападу на народного депутата й проводить всі необхідні оперативно-розшукові заходи з метою їх затримання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в якому районі відбулась подія?
Відповісти
Шо Гузь, шо Лапін пізнали силу самопіару і час від часу їх рожають :)))
А ще забув про Пауліто
Відповісти
на арцеулова...
Відповісти
Лапін ніколи нічим хорошим не привернув до себе увагу. Скандаліст, шулєр, дешевий піарщик, продажна шкура, дрібязкова людина. Політичний гном.
Відповісти
підтримую
Відповісти
Невже нормального кілера не змогли знайти.
Мій кум з двохстволки завалить за пів літри
Відповісти
Все виглядає дуже дивно і непереконливо! Схоже на спробу привернути увагу до своєї нікчемної персони. Лапін - замполіт радянського зразка (закінчив військово-політичне училище), ще й до того ж - суддівський синочок (татусь - колишній голова Ковельського суду). Так що, скоріш за все, черговий самопіар.
Відповісти
Гузь - не подарунок, але стоїть на пять голів вище лапіна. Від Гузя виходять безліч ініціатив по реформах, багато виконується по його виборчому округу. Гузь має хороші напрацювання у ВР України, має нормальний авторитет, він є автором багатьої цінних законопроектів. А в лапіна - що? Порожня людина, лузер, політичний дешевий фарцовщик і пігмей. Завсідник "Карамельки" з такими ж лузерами, як сам. Типу Кропиви. Цей теж там втирається.
Відповісти
Гузьок, то ти про себе?
Відповісти
Цiкаво, як так побачив рух яким знiмають затвор на зброi??? Щось неймовiрне.)))) Пiар, вже ж по тв показали , пропiарився
Відповісти
Чувак вздр***нул, а лапин подумал "ученья идут"...
Відповісти
взнали де лапин проживае.якщо вони не будуть спіймани а відбудуть у зону ато чи в карабах то ясно що це кіно для дурників.скоро вибори
Відповісти
Ви хоч би місто вказали де відбулася подія. Лапін з Ковеля, сайт луцький, працює депутат в Києві. Як то читачам здогадатися де то відбулося?
Відповісти
Юрко такий наївний або вперше про Лапіна читає :) І що Лапіну з Ковеля заважає накупити квартир і машин у Луцьку і працювати у Києві,! :) Ковель - не той масштаб!!! :)))
Відповісти
м.Луцьк..район Ж.Д.вокзалу....
Відповісти
Ганс Лапин Андерсон....
Відповісти
Останні новини
Подробиці замаху на народного депутата. ФОТО
09 червень, 2016, 21:10