Як ґаджети деформують наші руки

Як ґаджети деформують наші руки
Гадаєте, що надмірне спілкування з ґаджетами небезпечне лише для мозку та очей?

Виявляється, постраждати від планшета чи мобільного телефона може навіть великий палець руки.

Британські дослідники порахували, що кількість людей, які страждають від свайпання великим пальцем через надмірне використання смартфонів, зростає, пише The Daily Mail.

Свайпання — це контактний рух екраном, який дозволяє пересувати вкладення та іконки на телефоні чи гортати стрічку новин. Фактично це рух, яким ми керуємо майже усіма процесами на тач-скріні ґаджету. Найзручніше робити його саме великим пальцем руки, тримаючи при цьому телефон у ній же.

Опитування стверджує, що занадто тренований великий палець стає візуально на 15% більшим на домінантній руці людини.

Молоді люди у віці від 18 до 34 років помітили зміни на своїх домінантних руках найбільше. Деформація пальця проявилася у одного з восьми опитаних. Причиною дефекту є постійне набирання символів та взаємодія з великими ґаджетами.

Багато користувачів також скаржаться на більше відхилення мізинця убік через звичку тримати телефон в одній руці.

Загалом третина користувачів смартфонів відчувають, як їхнє тіло реагує на використання смартфонів.

Дослідження виконав британський мобільний оператор O2. Дані експерименту говорять про те, що двоє з п'яти громадян (тобто 37%) вірять, що їхнє тіло буде й надалі пристосовуватися до улюблених пристроїв.

Стверджується, що в середньому люди дозволяють собі дві години спілкування зі смартфоном на день.

Ортопед Ніколя Голдсміт так прокоментувала опитування: «М'язи наших великих пальців дуже складні та розташовані як біля основи самого пальця, так і в передпліччі. Тож висока інтенсивність рухів екраном може додати м'язам маси та сили. Як показало дослідження, ці локалізовані зміни — зокрема, збільшення великих пальців на вигляд та відхилення мізинців убік — стає новою нормою у молодих людей, які довше користуються смартфонами».

«Однак не потрібно хвилюватися, що наші діти матимуть гігантські великі пальці у майбутньому, оскільки нині вдосконалюється новий вид взаємодії з нашими телефонами — це розпізнавання мови, що дозволить запобігти будь-яким довгостроковим змінам», — заспокоїла усіх лікар.

Звіт мобільного оператора O2 містить опитування 2 тисяч людей. Він показав, що один з п'яти (тобто 19% із нас) не можуть прожити і дня без смартфона. Ще 20% респондентів зізналися, що засинали з ґаджетом у руці.

Опитування також з'ясувало, що 5% користувачів смартфонів настільки звикли до них, що відчувають фантомні вібрації у кишенях, уявляючи, що телефон вібрує і дзвонить, коли насправді він лежить собі тихо.

Не зважаючи на це, один із шести опитаних (17%) гадає, що телефони дозволяють нам жити довше. Серед респондентів у віці від 18 до 34 цей показник зростає до 27%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.