Усі авіабудівні підприємства України об'єднали в одну корпорацію

Усі авіабудівні підприємства України об'єднали в одну корпорацію
Авіабудівні підприємства України об’єднали в корпорацію «Українська авіабудівна компанія», йдеться в повідомленні ДП «Антонов», який, судячи з усього, стане одним з учасників об’єднання.

«Було прийнято рішення про формування потужного авіаційного кластера – корпорації “Українська авіабудівна компанія”, до якої увійдуть підприємства авіаційної галузі країни. Головою ради директорів цієї корпорації призначено Михайла Олексійовича Гвоздьова. З червня 2015 року він бобіймав посаду президента ДП “Антонов”», – йдеться в прес-релізі держпідприємства, який цитує LB.ua.

Сам «Антонов» з 8 червня очолив Олександр Коцюба, який раніше обіймав посаду першого віце-президента ДП.

Докладнішої інформації про УАК поки що немає. При цьому згадка про корпорацію є на сайті Антимонопольного комітету України, де йдеться, що її створення не вимагає дозволу антимонопольного органу України. При цьому склад корпорації у висновках АМКУ позначений як «інформація з обмеженим доступом». Корпорація займатиметься розробкою, виробництвом, продажем і післяпродажним обслуговуванням літаків марки «Антонов».

До слова, в 2005-2007 роках в Україні існувала літакобудівна корпорація «Національне об’єднання Антонов» у складі ДП «Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова» (нині – ДП «Антонов»), «Авіанта», «Заводу 410 ЦА», ХДАВП і українського НДІ авіаційної технології. Потім на її базі з’явився концерн «Авіація України», згодом перейменований у концерн «Антонов». У різний час він мав від трьох до десяти учасників. Так, під час створення «Авіації України» в 2007 році в ньому були запорізьке КБ «Прогрес», НДІ «Буран», Харківське агрегатне КБ, харківський завод ФЕД, ДП «Новатор», казенне підприємство «Радіовимірювач». Їх виключили зі складу концерну в 2008 році. Також у концерн «Антонов» входив завод «Авіант», поки в 2009 році його не зробили філією ДП «Антонов». У підсумку в концерні залишилися тільки держпідприємство «Антонов», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) і держпідприємство «Завод 410 цивільної авіації», поки протягом березня-червня 2015 року їх не передали в концерн «Укроборонпром».

Через певний час, у січні 2016 року, державний авіабудівний концерн «Антонов» було ліквідовано через відсутність учасників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Усі авіабудівні підприємства України об'єднали в одну корпорацію
10 червень, 2016, 07:31