Найближчим часом безвізовий режим Україні не «світить»

Найближчим часом безвізовий режим Україні не «світить»
Те, за що боролися мільйони українців, за що стояли на Майдані та на що сподівалися, тепер опинилося під загрозою зриву. Безвізовий режим в Україні запровадаять ще не скоро, а все через те, що реформи в нашій державі реалізовуються дуже повільно. Та й результати від впровадження реформ, вочевидь, ми побачимо не скоро.

Запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС відкладено щонайменше до осені, проте не виключені і подальші затримки.

Про це йдеться в статті "Європейської правди" "Як поверталися візи: детально про те, чому та як надовго відкладено безвізовий режим".

Зокрема, як наголошується в матеріалі, причини такої затримки є політичними.

Насамперед йдеться про бажання ЄС створити запобіжний механізм, що дозволить Брюсселю швидко зупинити безвізовий в разі потреби, а також постмоніторинговий механізм, який дозволив би зупинити безвізовий режим у випадку, якщо Україна почне скасовувати реформи.

Таким чином, як зазначається в статті, наразі отримання безвізового режиму у вересні є найоптимістичнішим варіантом. Проте існує серйозна загроза, що на шляху схвалення "безвізу" з’являться нові перепони.

Насамперед ситуація залежатиме від того, чи не зміниться календар розгляду механізмів призупинення безвізового, а також як швидко країнам ЄС вдасться досягти компромісу.

Окрім того, не виключено, що Україна сама може стати на перешкоді ухвалення рішення, не впроваджуючи належним чином реформи, або ж навіть скасовуючи їх.

Як повідомляла раніше "Європейська правда", деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю ЄвроПравді посол України в ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якi ми молодцi!!! Краiну розвалили, Крим з Донбасом проср@ли, а заморськi господа нам ще й так вiддячили!!!
Відповісти
що і треба було довести !!!!!
Відповісти
купка люмпенів ^^^
що Європа країну розвалила? чи наші дауни при владі, чи росія?
ви хворі на всю голову, такім рагулям як ви дійсно нема чого робити в європі, можливо хоть наші діти там будуть.
Відповісти
Злодійскій владі в Украіні безвізовий режим до лампочки ,вони його давно мають ,а роботягам з пенсіонерами за півтори тисячі гривень цей режим нафіг не потрібний ,вони ледь виживають .Треба робити революцію і змести всіх цих злодіів фізично ,ось тоді буде поррядок
Відповісти
ВЛАДУ ГЕТЬ !!!!! ТА БАНДА ДАЛІ ПРОДОВЖУЄ БУДУВАТИ ПОЛІЦЕЙСЬКУ ДЕРЖАВУ !!!!! демократією і не пахне. перший злодюга - пан президент, який роками з часів кучмоїдного ховає гроші в офшорах
Відповісти
Ми їм потрібні,як собаці стоп сигнал.
Відповісти