З «кіборга» вимагають більше мільйона за зброю, знищену терористами в Донецькому аеропорту

З  «кіборга» вимагають більше мільйона за зброю, знищену терористами в Донецькому аеропорту
Капітан Віталій Левківський, командир роти 17-ї танкової бригади, заявляє про те, що командування підрозділу зобов’язало його виплатити компенсацію за озброєння, знищене терористами під час боїв за Донецький аеропорт.

Про це інформує "БУГ" з посиланням на "Цензор.НЕТ".

Зі слів військового, командування бригади вимагає від нього 1 мільйон 280 тисяч гривень за боєприпаси, які були знищені в новому терміналі Донецького аеропорту на початку жовтня 2014 року.

«28 вересня я отримав поранення і був евакуйований. На початку жовтня там був сильний обстріл з боку сепаратистів. Влучили у новий термінал і всі речі та зброя там були підірвані. Провели внутрішнє розслідування так, як це було вигідно командиру бригади. Не врахували, що велися бойові дії. Навіть пояснювальні, які писали члени мого екіпажу, не врахували. У розслідуванні вказали, що нібито зброю підірвали в мирний час. На мене зробили нарахування – всю зброю, яку втратили, просто на мене накинули. Тепер я більше мільйона гривень маю виплатити», – розповів він.

Левківський запевняє, хоча звинувачення проти нього в прокуратурі відмовилися розглядати, командування бригади зобов’язало його виплатити цю суму.

«Вони хотіли дати справу в прокуратуру, але там відмовили. Сказали, що оскільки велися бойові дії це озброєння мають списати. Направили справу на дорозслідування. Але у мене вже другий місяць знімають із зарплати гроші. У перший місяць зняли 2,5 тисячі, в другий – 1,5 тисячі».

Дану ситуацію військовослужбовець пояснює конфліктом з командиром бригади:

«У командира до мене упереджене ставлення. Коли я після поранення виписався з госпіталю, він не хотів мені підписувати рапорт на реабілітацію на 30 днів, я мав відповідне рішення медкомісії. Але він сказав йти в казарму. Я звернувся на урядову гарячу лінію, звідти в бригаду подзвонили, напевно, налякали. Мені командир сказав тоді: «Тобі кришка, капітан. Тебе посадять».

У штабі 17-ї окремої танкової бригади, військової частини А3283 Кривого Рогу, коментувати ситуацію відмовилися.

Черговий не назвався і зазначив, що всі, хто міг би дати коментар, знаходяться при виконанні обов’язків. На питання, коли вони зможуть поспілкуватися з журналістами, він порадив чекати закінчення війни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не брехайте! Знаемо, що зброю сепарам загнали!
Відповісти
По телевізору так гарно а в житті печально (для молі сумно), попавби в полон поголодував то ставби солдат героєм-депутатом а так за бал плати
Відповісти
А фамілія командира бригади? Народ повинен знати своїх героїв!
Відповісти
Совок рулить ,а комбрига давно пора відправити у відставку .
Відповісти
Не у відставку, а ВІЧНУ відставку ....
Відповісти
Кого хлопці захищають...? - А нас дурних...і їх -захисників ще й винними зроблять...
Відповісти
Останні новини
З «кіборга» вимагають більше мільйона за зброю, знищену терористами в Донецькому аеропорту
10 червень, 2016, 12:25