На Волині засудили підлітка, який вбив колишнього афганця

На Волині засудили підлітка, який вбив колишнього афганця
12 років позбавлення волі – такий вердикт було оголошено для 16-річного вбивці колегією суддів Ковельського міськрайонного суду в присутності двох прокурорів, потерпілої, представника служби в справах дітей Старовижівської РДА та інших осіб.

Нагадаємо, що трагедія трапилась у липні 2015 року. Вбивцею є підліток-циган, який за свою поведінку двічі побував у спецшколі для неповнолітніх, а загиблий – 51-річний Юрій Стасюк, - повідомляє Kowel.com.ua.

Чоловік пройшов війну в Афганістані, мав трьох дітей, із дружиною розійшовся і залишився жити у селі Мизове Старовижівського району. Один із синів Юрія перебуває в зоні АТО.

Як встановило слідство, неповнолітній, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час спільного розпивання спиртних напоїв із односельчанином в ході конфлікту, який раптово виник на ґрунті їх особистих неприязних відносин, двічі ударив кулаком в обличчя потерпілого, внаслідок чого той впав спиною на бетоновану підлогу прибудови. Після цього циган господарським молотком, який взяв зі столу, умисно завдав численні удари в область голови потерпілого та не менше 36 ударів ножем в шию та грудну клітку.

З метою приховання злочину підліток сокирою розчленував труп на десять частин, які помістив у поліетиленові пакети та викинув у вигрібну яму туалету, що розміщена на території подвір’я житлового будинку, де було вчинено умисне вбивство.

Наступного дня, як знайшли тіло Юрія Стасюка, у селі Мизове трапилася пожежа і згоріли обидва будинки сім’ї убивці.

Неповнолітній обвинувачений заявив про відмову давати показання суду. Однак його винуватість повністю підтверджується показами потерпілої, свідків та сукупністю досліджених судом доказів.

Відповідно до висновку стаціонарної судово-психіатричної експертизи він не страждає психічним захворюванням, недоумством, тимчасовим або іншим хворобливим розладом психічної діяльності, тобто усвідомлював значення своїх дій під час скоєння злочину з особливою жорстокістю.

З обвинуваченого також буде стягнуто на користь держави 5 466,72 гривень за проведення експертиз.

Вирок може бути оскаржено Апеляційним судом Волинської області упродовж тридцяти днів з моменту його проголошення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.