Волинській боєць АТО півтора року не може отримати посвідчення учасника бойових дій. ФОТО

Волинській боєць АТО півтора року не може отримати посвідчення учасника бойових дій. ФОТО
Вже півтора роки мати бійця АТО не може домогтися того, щоб її син отримав посвідчення учасника бойових дій.

10-го червня, Алла Юндак, жителька Іваничівського району, розповіла, скільки насправді триває оформлення документу, - повідомляє БУГ.

У постанові Кабінету Міністрів України зазначено, що для військовослужбовця не виникає складності під час оформлення посвідчення. Всі документи на комісію при Міністерстві оборони України відправляє командир військової частини. Бійців це взагалі не має хвилювати, вони приходять і отримують вже готові посвідчення. Але на практиці все дещо по-іншому.



Олександр Юндак, учасник бойових дій на Сході, мешкає у селі Колона Іваничівського району, тому питання вирішується спершу у військовому комісаріаті цього району. Там запевнили, що документи готуються близько двох тижнів. На жаль, підготовка необхідної документації затягнулася на півтора роки.

Мати бійця говорить, що її син був командирований 9-го квітня 2014 року як водій БТР. Це був перший призов, тепер 51-ша бригада розформована, натомість створена нова 14-та. Виникли проблеми з документацією, зразок довідки з 2014 році був видозмінений у 2015.



Мати іваничівського бійця, Алла Юндак, коментує:

“Моєму синові ще не встигли зробити посвідчення УБД (учасника бойових дій), як принесли нову повістку. Три рази я змушена була їздити до Володимира-Волинського і все даремно: немає людини, яка мені потрібна, то немає відповідного наказу. Я звернулася за допомогою до реєстраційно-правового центру у Ковелі. Вони допомогли отримати довідку із Донецька, написавши звернення до Міністерства оборони України. Коли прийшла відповідь, виявилось, що не вистачає витягу та не зазначено, в якому секторі був мій син. Це призупинило процес до січня 2016-го року. Все залежить від папірця і комісії, яка працює. Але вона у цьому абсолютно не зацікавлена тому ця справа тягнеться так довго. Мені казали, що деякі документи в них лежать ще з минулого року, тому самостійно прискорити цей процес неможливо”.

Днями всі необхідні документи відправили до Луцька і пообіцяли розглянути впродовж двох тижнів, – повідомляє Алла Юндак.



Наразі Олександр Юндак разом зі своєю матір’ю чекають відповіді і вірять, що скоро захисник отримає довгоочікуване посвідчення УБД, яке чекає півтора роки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зато депутатики і всяка наволоч ,яка іздила на екскурсію вже отримали посвідчення ,а простих бійців мають в д...пі .
Відповісти
Останні новини
Волинській боєць АТО півтора року не може отримати посвідчення учасника бойових дій. ФОТО
11 червень, 2016, 12:12