Збірна Франції вирвала перемогу в стартовій грі Євро-2016 у команди Румунії

Збірна Франції вирвала перемогу в стартовій грі Євро-2016 у команди Румунії
Багатомісячне очікування добігло свого кінця. П’ятнадцятий чемпіонат Європи, який в третій раз проходить у Франції і вперше включає в себе 24 національні збірні, взяв старт в передмісті Парижа, містечку Сен-Дені, де вже вісімнадцять років тому «триколірні» вперше в своїй історії стали чемпіонами світу.

Передає портал ЗІК.

Французи і румуни часто зустрічалися у відбіркових та товариських матчах. Але і в рамках європейських першостей представники Румунії двічі грали з французами і обидва рази «триколірні» максимально викладалися проти своїх суперників. Не будемо вдаватися у повну статистику, але і цього разу Франції довелося попотіти.

Підопічні Дешама під акомпанемент трибун Стад-де-Франс взяли курс на ворота суперника вже з перших хвилин. Втім, нічого крім контроля м’яча показати не вдалося, а от перший момент створили саме румуни. Сталося це після кутового, однак Станку з вигідної позиції не зміг у карному переграти Льоріса, який показавши дивовижну реакцію врятував свою команду на лінії воріт. Другий кутовий також завершився ударом в напрямку воріт, цього разу пробивав головою Андоне – його постріл головою пішов над воротами.

Французи явно не очікували такий початок, тому відповіді довелося чекати не так довго. На 14-й хвилині за румунів після удару головою від Грізманна втрутилася стійка воріт. Після такої «перестрілки» команди взяли таймаут. Господарі грали першим номером, гості, відповідно, другим. За 10 хвилин до перерви «триколірні» створили другий гольовий момент, і знову на вістрі був Грізманн: Пайє з правого флангу виконав прострільну передачу у карний, де нападник Атлетико розстрілював ворота Тетерушану, однак захисник румунів в останній момент дивом не завадив м’ячу влетіти у сітку воріт. Забити французи могли і у роздягальню, однак на другій доданій хвилині Жиру після навісу від того ж Пайє головою пробив над поперечкою. Більше команди нічого цікавого не показали і пішли на перерву.

Другий тайм нарешті порадував глядачів першими забитими голами на Євро-2016. Румунська збірна (як і в першому таймі) почала з моменту від того ж Станку, але цьго разу нападник Генчлербірлігі з вбивчої позиції пробив повз ворота. Франція відповіла вже через десять хвилин, і відповіла забитим голом. Чергова класна передача від Пайє з правого флангу знайшла голову Жиру, який обіграв на другому поверсі Тетерушану та відправив головою м’яч у сітку воріт румунської збірної. Так, за хвилину до цього після передачі все того ж Пайє міг забивати Погба, але його удар пішов точно в руки голкіперу Румунії.

Не встиг Стад-де-Франс заспівати Марсельєзу, як улюблена збірна привезла на свої ворота пенальті, антигероєм виявився Патріс Евра. До точки підійшов Станку, який до цього мав по одному моменту на старті кожного з таймів. Ну, на думку Йорденеску він заслужив забити, і він забив, зрівнявши таким чином рахунок. Після цього пішли тактичні маневри. Дідьє Дешам і Ангел Йорденеску стали вдаватися до замін, але нових фарб грі свіжі футболісти не надали. Збірну Румунії цілком і повністю влаштовувала нічия, а збірна Франції боялася піти в атаку великими силами.

У такій ситуації визначальною могла стати лише індивідуальна майстерність когось з гравців. Саме ним на 89-й хвилині став Дімітрі Пайє, який з лівої ноги фантастично пробив з-за меж штрафного майданчика точно у дальню дев’ятку Тетерушану! Безумовно – головний герой для збірної Франції у першому матчі на домашньому Євро.

На третій доданій хвилині його змінив Сіссоко, який, до речі, міг забити і третій гол, однак хавбеку Ньюкасла завадило влучності. У підсумку Франція задовольнилася рахунком 2:1. Втім, варто віддати належне збірній Румунії, яка з такою грою ще може вистрілити та здивувати футбольну спільноту на полях Франції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Збірна Франції вирвала перемогу в стартовій грі Євро-2016 у команди Румунії
11 червень, 2016, 01:55