На Волині зібралось близько 200 осіб для видобутку бурштину

На Волині зібралось близько 200 осіб для видобутку бурштину
На Волині поліція запобігла черговій спробі нелегального видобутку бурштину й посилила охорону.

Як повідомив речник волинської поліції Віктор Гомоль, 11 червня близько 7:00 поблизу лісового масиву на околиці села Вовчицьк Маневицького району зібралося близько 200 осіб, котрі мали намір зайнятися незаконним видобутком бурштину, - повідомляє ВАР.

Після перемовин із поліцією люди розійшлися. Подію поліція зареєструвала в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Порушень громадського порядку та незаконного видобутку бурштину не допустили.

Правоохоронці посилили охорону громадського порядку.

«Так, на території Маневицького району, окрім волинських поліцейських, зокрема, бійців роти патрульної поліції особливого призначення «Світязь», працівників лісової охорони, додатково залучають понад 150 військовослужбовців Національної гвардії, а також понад 100 поліцейських з сусідньої області», – повідомив Віктор Гомоль.

В разі необхідності до забезпечення охорони громадського порядку в місцях ймовірних спроб незаконного видобутку бурштину готові долучитися також і представники громадських формувань. Питання охорони громадського порядку перебуває на особистому контролі керівника волинської поліції Петра Шпиги, – каже речник поліції області.

«Нагадаю, що незаконний видобуток бурштину передбачає кримінальну відповідальність. Зокрема, санкція статті ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України визначає покарання у вигляді штрафу від 6,8 тис. грн. до 11,9 тис. грн. або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк», – додав він.

Нагадаємо, восени 2015 року Волині довелося пережити декілька навал бурштинокопачів, коли ті їхали в наш регіон тисячами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
аби що небуть пукнути на тему бурштину. За сутки вивезли вагн бурштину і єшолон дерева
Відповісти