ЄВРО-2016. Франція відкриває чемпіонат перемогою. ФОТО

ЄВРО-2016. Франція відкриває чемпіонат перемогою. ФОТО
Дуже проста мораль тут байки,
Інтризі в групі цій вже гайки!
Але із Дімітрі Пайє
Футбольна Франція живе!

Зазвичай попри спроби зробити щось таке аж-аж, церемонії відкриття таких турнірів все одно попахують простеньким пафосом. В принципі, і цього разу все відбулось без претензій на щось особливе. Спочатку поле вкрили чимось схожим на ескізи луцьких забудов та благоустрою – мультяшний та незрозумілий лабіринт, який згодом вкрився красунями-волонтерами, які виконували щось на кшталт кабаре-танців. А далі, попри всі сподівання російських вболівальників побачити Сергія Лазарєва, а російських політиків – обіцяні «Містралі», у центрі поля з’явився Девід Гетта. Після декількох композицій за підтримки якоїсь симпатичної блондинки (вибачайте, не впізнав), на полі врешті-решт з’явились безпосередні учасники матчу.

До самої гри, як здалося спочатку, Дідьє Дешам підійшов набагато обережніше, аніж його візаві. В той час, як французи вийшли у звичному складі з потужним центровим тріо Погба-Канте-Матуїді, Ангел Йорданеску виставив відверто атакувальну схему з двома чистими нападниками – Флоріном Андоне та Богданом Станку, а їм номінально на правому крилі атаки допомагав ще й Адріан Попа.

Така сміливість румунських футболістів ледь не принесла результат уже в дебюті матчу. Перший у грі кутовий завершився тим, що Богдана Станку залишили самісінького на дальній стійці – швидкому голу завадив Юго Льоріс. А вже під час наступного «корнера» головою дали пробити Андоне – шкіряна куля опустилась на сітку вже за лінією воріт.

Втім, на цьому активність румунської атаки призупинилась, а підопічні Дешама потроху призвичаювались та примірювались до воріт Чіпріана Тетерушану. Однак справжній момент для взяття воріт «Ле Бльо» створили лише один – фланговий простріл від Бакарі Санья Антуан Грізманн замкнути не зумів, однак рикошет від захисника знову вивів його на дальню стійку – з метрів трьох ударом головою сьомий номер французів якраз у каркас воріт і влучив. У інших випадках румунські захисники вдало відбивалися, або ж французам бракувало точності при завершенні атак. Насправді, склалось враження, що господарі поля й усього турніру хотіли взяти суперників, як-то кажуть, малою кров’ю. Не вийшло – на перерву команди пішли з нулями на табло.

Одразу після свистка «улюбленого» арбітра України Віктора Кашшаї про відновлення гри румунські футболісти знову спробували організувати своєрідний «бліцкриг». Центр захисту французької збірної забув у штрафному майданчику Богдана Станку, а той, уникнувши положення поза грою та поклавши корпус, відправив м’яч поряд із дальньою стійкою. Однак, як і у першому таймі, на цьому підопічні Йорданеску заспокоїлись, віддали ініціативу супернику і поплатились за це. Спочатку французи не використали декілька моментів, головним з яких був удар Поля Погба після скидки Дімітрі Пайє – постріл гравця «Ювентуса» прийняв на себе голкіпер румунської збірної. Однак одразу після цього Тетерушану помилився на виході з воріт після флангової подачі, а Олів’є Жиру реалізував цю помилку – 1:0.

Не було би щастя, та нещастя тут як тут! Пропущений м’яч змусив румунських футболістів заворушитися, і вже за декілька хвилин це дало плоди – Ніколай Станчу заробив для своєї збірної пенальті, а Богдан Станку розвів «круглого» та Юго Льоріса у різні кути воріт – 1:1.

Кінгслі Коман
замість Грізманна, Антоні Марсьяль замість Погба – ці заміни ніяк не допомагали французам бодай створити гольовий момент біля воріт Тетерушану. Однак зберегти нічийний результат румунам не вдалося. Долю матчу вирішив найактивніший гравець матчу-відкриття – Дімітрі Пайє. Одного моменту він подумав, що досить роздавати передачі партнерам-транжирам, потрібно бити самому – і його після його шикарного пострілу з-за меж штрафного майданчика м’яч залетів прямісінько у дальню «дев’ять»! Організувавши перший номінант на звання гола турніру, Пайє під шалені оплески трибун «Стад де Франсу» та зі сльозами на очах відправився відпочивати, а «Ле Бльо» впевнено довели матч до переможного кінця – 2:1.



















Дмитро Кузнецов для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А до чого тут російських вболівальників впихнули і те що вони чекали Лазарєва?
Відповісти