На «Ягодині» буде новий порядок та посилять сили нацполіції

На «Ягодині» буде новий порядок та посилять сили нацполіції
Учора у Луцьку за ініціативи прикордонників на раді оборони Волинської області за участю керівника Північного регіонального управління полковника Валерія Курнікова, командира Луцького прикордонного загону, очільників силових структур регіону були обговорені шляхи вирішення існуючої проблеми щодо виникненням черг в міжнародному пункті пропуску «Ягодин – авто».

Відтак на засіданні акцентувалась увага на необхідності, аби створити комфортні умови для перетину державного кордону жителями прикордоння й тим самим забезпечити формування позитивного іміджу Волинської області під час туристичного сезону. Зійшлися на необхідності здійснення комплексного обстеження сервісної зони перед пунктом пропуску «Ягодин» та покращення її обслуговування (дотримання санітарно-гігієнічних норм та своєчасне прибирання прилеглої території до пункту пропуску); визначення на під’їзних шляхах до пункту пропуску спеціальних стоянок для учасників міжнародного руху; встановлення інформаційних попереджувальних покажчиків напрямків руху транспортних засобів та дорожніх знаків; забезпечення якісного інформування учасників міжнародного руху про причини формування черг, порядку проведення експерименту, роз’яснення причин позачергового пропуску, - повідомляє прес-служба прикордонників.

Керівник Луцького прикордонного загону підполковник Олександр Соловей коротко повідомив про реалізовані заходи щодо забезпечення належного та своєчасного реагування на виникнення черг в пункті пропуску «Ягодин-авто». Головні з яких, на думку Олександра Солов’я – впровадження інновацій, які дозволять громадянам, що подорожують, у найкоротші терміни перетинати державний кордон; новий порядок в’їзду в пункт пропуску, в основу якого покладено розмежування учасників міжнародного руху за рахунок визначення окремих напрямків та спрямування руху окремо для легкового та вантажного транспорту, зокрема і окремої смуги руху для легкових автомобілів іноземної реєстрації, які належать мешканцям прикордоння України.

Слід зазначити, що також запроваджено видачу прикордонними нарядами, які несуть службу в сервісній зоні перед пунктом пропуску, контрольних талонів для здійснення моніторингу часового проходження черги водіям легкових транспортних засобів;

Гунчиком підтримано пропозицію прикордонників щодо встановлення на дорозі на території пункту пропуску засобів, які обмежують швидкість та напрямки руху, проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи через Головою Волинської державної адміністрації Володимиром ЗМІ. Окрім того, у «Ягодин-авто» посилять і сили нацполіції, аби забезпечити громадський порядок на період турсезону. Спільною робочою групою до 13 червня буде завершено комплексне обстеження стану облаштування та утримання пункту пропуску, наявної інфраструктури. З періодичністю не менше одного разу на тиждень з залученням представників поліції, ОДА, громадських активістів буде здійснюватись експрес-опитування учасників міжнародного руху.

- Я повністю підтримую ініціативи прикордонників, – наголосив голова облдержадміністрації. – «Ягодин» – ворота в Європу й буде зовсім недобре, якщо стануть їхати туристи на футбольні матчі через Україну, а їм доведеться стояти в чергах на «Ягодині». Яке це враження справлятиме про країну загалом? Тому потрібно реалізовувати всі ті заходи.

В цей же день в пункті пропуску «Ягодин – авто» відбулася чотиристороння зустрічі з залученням представників прикордонних та митних підрозділів української та польської сторін з метою належного забезпечення ритмічності пропускних операцій. За підсумками якої були узгоджені питання щодо посилення заходів контролю в зв’язку з початком проведення чемпіонату Євро-2016; завчасного обміну інформації відносно руху організованих тур груп для здійснення ритмічного оформлення даної категорії подорожуючих.

Митна служба Республіки Польща в ході зустрічі проінформувала, що вона забовязана здійснювати більш детальний контроль осіб і транспортних засобів в пункті пропуску у зв’язку із проведенням міжнародної зустрічі НАТО та святковими днями молоді.

Також Сторони зобов’язались негайно реагувати на виникаючі і прогнозовані зміни в прикордонному русі з метою забезпечення необхідної кількості співробітників контрольних служб відповідно до існуючого темпу прикордонного руху, а у випадках сповільнення оформлення транспортних засобів вживання невідкладних заходів щодо пришвидшення оформлення подорожуючих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора Ordnung впровадити.
Відповісти
"новий порядок" - живемо по-новому!
Відповісти
ну ну чия б мичала товариш Шавка Прокурор
Відповісти
по новому порядку- черга вчора ввечері сягала за готель
Відповісти
ви цього варті!
Відповісти
Вчора проїхати "Лєваком" вартувало 800-1000 грн. То по новому попядку буде 2000-3000?
Відповісти
Вчора проїхати "Лєваком" вартувало 800-1000 грн. То по новому попядку буде 2000-3000?
Відповісти
О...тепер і мєнти будуть мати свою дольку на воротах в європу)))де там набір поліцію...іду на кастинг
Відповісти
Ще один ненаситний рот на митниці появився, непрокормим
Відповісти
Останні новини
У Луцьку перекриють вулицю
11 червень, 2016, 21:30
На «Ягодині» буде новий порядок та посилять сили нацполіції
11 червень, 2016, 19:28