ЄВРО-2016. День другий. Блискавична перемога Швейцарії над албанцями

ЄВРО-2016. День другий. Блискавична перемога Швейцарії над албанцями
Збірна Швейцарії з перемоги стартувала на чемпіонаті Європи-2016 у Франції.

Про це інформує ЗІК.

У прем'єрному поєдинку підопічні Владіміра Петковича здобули досить непросту звитягу над командою Албанії. Після фінального свистка на табло горіли скромні 1:0.

Це протистояння цілком можна назвати дербі, адже у складі швейцарців є відразу кілька етнічних албанців. А родзинку матчу додавала зустріч рідних братів Джака по різні сторони барикад. Швейцарці дуже швидко пішли у наступ, показавши "червоно-чорним", хто є беззаперечним фаворитом цього матчу. Після шалених перших 5 хвилин і швидкому голу Фабіана Шера гра дещо заспокоїлася. Варто зазначити, що гол було забито через помилку голкіпера "орлів", який після навісу з кутового, вийшов за межі штрафного майданчика і не влучив по м'ячу. Шер був тут-як-тут, реалізувавши свій момент.

Після екватору першого тайму гра дещо вирівнялася. Декілька стовідсоткових нагод змарнував головний бомбардир збірної Албанії Армандо Садіку. І хто знає, як би пішла гра далі, якби не вилучення на 37-ій хвилині матчу капітана албанців Лоріка Цани. Капітан отримав другу жовту цілком заслужено, адже, якби не рука останнього, то гравець збірної Швейцарії тікав би віч-на-віч з Берішою. В залишені хвилини першого тайму "годинникарі" намагалися дотиснути албанців, проте підопічні Де Б'язі трималися, при цьому не покидаючи спроб досягти успіху за допомогою контратак.

Другий тайм розпочався під диктовку підопічних Петковича. Варто зазначити, що не задалася гра у лідерів збірної Албанії - Тауланда Джаки та Армандо Садіку. Перший був замінений після 15 хвилин, проведених у другому таймі, а другий продовжував марнувати і без того невелику кількість голових моментів, змусивши за 10 хвилин до закінчення матчу італійського тренера зняти його з гри.

Не виправдала сподівань і атакуюча ланка збірної Швейцарії. Загубився на полі Джердан Шакірі, його намагання забити гол були нівельовані крайніми захисниками збірної Албанії. Не пішла гра і у екс-динамівця Адміра Мехмеді, якого Сеферович замінив на Бреля Емболо. Швейцарець камерунського походження освіжив гру, декілька разів змушуючи голкіпера "орлів" рятувати свою команду. Як і його колега зі збірної Албанії по нападу, нападник Харіс Сеферович марнував один за одним моменти, таким чином даючи шанс відігратися албанцям.

Під занавіс матчу, коли вже здавалося нічого не зміниться, вбивчу нагоду мав Шкельзен Гаші, який вийшов на заміну у другому таймі. Уникнувши оффсайду, півзахисник збірної Албанії пробив прямо у Янна Зоммера. В залишений до кінця матчу час албанці не полишали надій відігратись, проте відсутність капітана команди давала про себе знати.

Варто зазначити, що Албанія, попри вилучення, аж ніяк не виглядала у ролі "хлопчика для биття", тому наступним суперникам по групі - збірним Румунії та Франції - є, над чим задуматися. А збірна Швейцарії так і залишила питання відкритим щодо амбіційності команди і структури гри в цілому. Хоча це всього перший матч, як знати, що буде далі?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄВРО-2016. День другий. Блискавична перемога Швейцарії над албанцями
11 червень, 2016, 22:30
У Луцьку перекриють вулицю
11 червень, 2016, 21:30