ЄВРО-2016: День перший та день другий. Підсумки. ФОТО

ЄВРО-2016:  День перший та день другий. Підсумки. ФОТО
Розглядаючи матчі та й взагалі усі події, футбольні та навколофутбольні, які пов’язані з чемпіонатом Європи, автор вирішив, що для матчу відкриття окремі підсумки «євродня» будуть надто великою честю. Тому поговоримо про те, що ж відбувалось упродовж цих двох днів і чого нам чекати далі.

«Магія» матчу-відкриття

Чемпіонати Європи чи чемпіонати світу вже привчили футбольний світ до того, що ніяких «виносів тіла» у першому матчі турніру немає. В той момент, коли до гри прикута увага всього світу, а команда-господар грає першу нормальну офіційну гру після незліченної кількості товариських матчів, краще зіграти обережніше. Це й зробив Дідьє Дешам – насичений центр поля частенько переходив до чужих володінь, однак масованих позиційних атак від французів ніхто так і не побачив. Румунія виявилась не такою слабкою, як можна було подумати, і тривалий час намагання «Триколор» вивести атакуючих гравців на удар в одну-дві наскрізні передачі закінчувались нічим. А долю матчу якраз-таки вирішила індивідуальна гра, але про це згодом…

Як би там не було, збірна Франції розпочала турнір з перемоги. І нехай нікого не вводить в оману «не зовсім переконлива гра» господарів чемпіонату. Будьте певні – це була лише розкачка, а справжній рівень команда Дешама продемонструє у наступних матчах.

Коли бажання недостатньо

Те, про що ми говорили, представляючи команди групи «А» на Євро, повною мірою справдилось у першому турі чемпіонату. Збірна Албанії старалась і «пихтіла», можливо, десь і занадто – у середині першого тайму це зіграло свою роль. Дивно, що «відзначився» непотрібною рукою не хтось з молоді, а якраз найдосвідченіший у складі команди Джованні де Б’язі гравець – Лорік Цана. А ще раніше зовсім невиправдано з воріт вийшов Едріт Беріша – це й поклало початок впевненій перемозі швейцарців над дебютантами Євро.

Якраз швидкий м’яч і продиктував подальший хід гри. Швейцарці, які й без того вийшли грати з відчутним запасом обережності, сподіваючись на більш високий клас гравців, а після подарунка від Беріші та вилучення у суперника й зовсім перестала напружуватися, створюючи біля воріт суперника те, що дозволяли захисники. Й навіть у такій ситуації шансів подвоїти рахунок у «нейтралів» було більш, ніж достатньо. На відміну від албанців – у них шанс був лише один, зате який! Тут якраз і відіграла роль різниця у класі команд: Ян Зоммер зіграв, як Шовковський проти тих самих швейцарців десять років тому – спокій, реакція і повне нівелювання атакуючих потуг суперника.

Тепер у цій групі справжню інтригу спостерігатимемо у поєдинку між збірними Швейцарії та Румунії – це буде рубка за друге місце у групі. Албанці, навіть попри нестачу класу та досвіду гри на такому рівні, виглядають пристойно, однак одного бажання недостатньо… В будь-якому випадку вони вже герої.
Швейцарія
Швейцарія


Рівність у класі – різниця на табло

Що не кажіть, а гра між командами Уельсу та Словаччини вразила. Динамікою, зарядженістю на боротьбу та дійсно рівністю обох команд. Вона з великою ймовірністю могла трансформуватись у рівність на табло, однак нічийному результату завадила спроба Аарона Ремзі ледь не падаючи обіграти Мартіна Шкртела. Спроба виявилась не зовсім вдала, проте з неї вийшла відмінна гольова передача на Робсона-Кану, а той десь у стилі Ар’єна Роббена у фіналі Ліги Чемпіонів 2013-го року своїм невдалим ударом деморалізував і захисника, і голкіпера словацької збірної. Завадила також стійка після удару Адама Нємєца на останніх хвилинах зустрічі – результат 2:2 був би повністю закономірним. Що ж, будемо сподіватися, що сьогодні інші «нємци» забити також будуть не в змозі…

Цікавий факт – долі трьох перших матчів Євро багато в чому вирішили грубі помилки голкіперів. Однак не це головне: за змістом гри, побудовою атак і Словаччина, і Уельс виглядали краще за одного з суперників по групі (не буду називати, скажу лише, що розмовляють «вєлікім і могучім») – а це, за нинішньої турнірної ситуації, тільки додає інтересу до квартету «В». Тож будемо дивитись…
Уельс
Уельс


Шматочок України в англійському футболі

Розписувати те, що відбувалось у матчі збірних Англії та Росії, немає ніякого бажання – цей матч дивилась левова частка українських вболівальників. Однак підхід керманича «Трьох левів» Роя Ходжсона до такої гри, чесно кажучи, здивував. З таким запасом атакуючих гравців не робити ніяких нормальних замін, коли у команди відверті проблеми з реалізацією та навіть нормальним пасом – це виглядало якось «по-фоменківському». На відході у захист англійську збірну нерідко ловили ще за часів Фабіо Капелло (Чорногорія, Словенія – те, що згадується у першу чергу), а тепер це сталось у той момент, коли цього не очікував ніхто. Є просте враження, що найкраще за останні років десять-п’ятнадцять покоління англійців тренує коуч не зовсім їх рівня…

Росіянам є, чому радіти – у програшному матчі вони зробили результат. Ось тільки чи буде їм лягати така ігрова карта у наступних поєдинках? «Мєня тєрзают смутниє самнєнья» (с). А правильні вболівальники збірної Англії чекають виходу єдиного чемпіона цієї країни у складі – але тепер Джеймі Варді буде забивати вже комусь іншому.
Англія
Англія


Герой дня (днів)

Якщо дивитись на перші чотири матчі Євро, то вибір буде очевидним – Дімітрі Пайє. Цей хлопець був і крилом, і наконечником, і мозком побудови атак збірної Франції у матчі-відкриття турніру. А гол-красень став лише підтвердженням того, що п’ятничного вечора на «Стад де Франс» у битві двох армій був свій невмирущий Ахіллес, історія якого десь заховалась за новітніми легендами Джеймі Варді чи Харрі Кейна – по-справжньому на високому рівні Пайє наробив шороху лише у останньому сезоні після переходу у «Вест Хем». І все було б звично, якби не вік француза – 29 років! Проте, навіть незважаючи на цей вік, екс-гравець «Лілля» вже оцінений керівництвом лондонського клубу в більш ніж півсотні мільйонів фунтів, а ми маємо шанс спостерігати за новою дивовижною футбольною біографією.
Пайє
Пайє


Кадр дня

Тут просто без коментарів – двоє рідних братів (Граніт Джака та Таулант Джака) за різні збірні.
Албанія
Албанія


Що сьогодні?

Першою бенкетною стравою для українських вболівальників повинна була б стати вчорашня перемога англійців над росіянами, однак Денис Глушаков і його гол були там зовсім непотрібною спецією, яка, чесно кажучи, стала поперек горла. Однак сьогодні очікуємо другої – з острахом і щодо можливих тарганів, тобто суперпотужної середньої лінії німців, і щодо наших кухарів, які можуть «накуховарити» як у воротах, так і в захисті. Однак це буде увечері, а різноманітні аперитиви у вигляді матчу нашої групи між Польщею та Північною Ірландією, а також двобій збірних Туреччини та Хорватії, обіцяють бути не менш смачними. Тож дивимось футбол, друзі!

Дмитро Кузнецов для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сьогодні день 3-й і розпач вболювальників збірної України, бо шансів з Чемпіонами світу 0%! :(
Відповісти
Який розпач ? При чому тут Німці ? Ми їм не конкуренти в боротьбі за кубок. Наша ціль вийти з групи а для цього треба брати очки у Поляків і в П Ірландії. А сьгоднішня гра нічого не вирішує. ( цікавтесь футболом а потім пишіть)
Відповісти
"Вумнік" - так про це і пишеться, що сьогодні нашим нічого не світить, а далі... побачимо! Читати навчись і розуміти що пишуть! :)))
Відповісти
Розпач буде якщо не вийдемо з групи А не із за того що програємо сьогодні. Іди проспись футбол скоро.
Відповісти
іафсіма
Відповісти
писати навчись\
Відповісти
Останні новини
ЄВРО-2016: День перший та день другий. Підсумки. ФОТО
12 червень, 2016, 15:19