BlackBerry надавала інформацію про клієнтів правоохоронцям

BlackBerry надавала інформацію про клієнтів правоохоронцям
Компанія-виробник смартфонів BlackBerry надавала інформацію про клієнтів в рамках сотень поліцейських розслідувань в десятках країн. Цю інформацію передавали джерела з групи Операцій громадської безпеки (PSOT) всередині самої BlackBerry, інформує портал Знай.

Таким чином, PSOT допомагала в антикорупційному розслідуванні в Бразилії. Крім того, компанія надавала інформацію американським правоохоронним органам, які розслідували випадки вживання наркотиків у Вищій Бейсбольній Лізі (MBL). На відміну від більшості технологічних компаній канадська BlackBerry нерідко передавала дані клієнтів закордонним правоохоронним органам, в тому числі в рамках розслідувань відмивання грошей, злочинів проти дітей і використання рабської праці.

Скільки всього прохань органів влади по всьому світу задовольнили в BlackBerry, невідомо. На відміну від більшості великих технологічних компаній - наприклад, Apple або Google - канадська фірма не випускає "Звіти про прозорість" (Transparency Reports), які розповідають про хоча б приблизний числі звернень правоохоронців і спецслужб.

Нагадаємо, що BlackBerry довгий час вважалася одними з найбільш захищених для розмов та обміну повідомленнями телефонів. У пристроях компанії використовується шифрування повідомлень, таким чином вони виявлялися недоступними для перехоплення. Однак інформацію про розмови і передачі даних BlackBerry зберігає на своїх серверах. Саме звідти, PSOT BlackBerry передавала правоохоронним органам різних країн логи повідомлень, інформацію про абонентів і пристроях, а також "інші дані". Під останнім, як кажуть джерела телеканалу в правоохоронних органах і самої PSOT, малися на увазі в тому числі декодовані повідомлення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
BlackBerry надавала інформацію про клієнтів правоохоронцям
13 червень, 2016, 02:20