Економісти прогнозують ослаблення гривні до кінця року

Економісти прогнозують ослаблення гривні до кінця року
Dragon Capital прогнозує невелике ослаблення валютного курсу і його повернення до позначки 27 грн/$ (-7,4% з поточних 25 грн/$ до кінця року.

Передає ЗІК.

«Волатильності валютного ринку сприятиме очікувана лібералізація суворих обмежень на обмін валюти і рух капіталу, хоча процес цей буде дуже поступовим. Таким чином, ми очікуємо невелике ослаблення валютного курсу і його повернення до позначки 27 грн/$ (-7,4% з поточних 25 грн/$ до кінця року», – зазначила головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.

Водночас експерт вважає, що резерви НБУ будуть збільшуватися завдяки очікуваним траншам від офіційних кредиторів, включаючи третій транш МВФ у розмірі $1,0-$1,7 млрд у резерви НБУ, $1 млрд кредитних гарантій від США і €0,6 млрд від ЄС на підтримку бюджету (також враховуються в резервах Нацбанку).

«Таким чином, ми прогнозуємо зростання резервів НБУ до $16 млрд на кінець 2016 р. (+20% р/р), що буде відповідати 4,1 місяцям імпорту», – сказала Бєлан.

Нагадаємо, у травні золотовалютні резерви Національного банку збільшилися на 2,2% м/м (+$0,3 млрд) до $13,5 млрд (+1,8% з початку року), що відповідає 3,4 місяцям імпорту товарів і послуг за останні 12 місяців.

На думку експертів Dragon Capital, факторами зростання резервів стали купівля НБУ валюти на ринку і чисті валютні запозичення держави на внутрішньому ринку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Економісти прогнозують ослаблення гривні до кінця року
13 червень, 2016, 07:20