Яким Луцьк через десять років бачать європейці

Яким Луцьк через десять років бачать європейці
Нагадаємо, що з нагоди святкування європейського тижня сталої енергетики у Луцьк завітали керівник третього відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Вальтер Треттон та керівник проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Діана Корсакайте. Під час зустрічі вони розповіли, яким би хотіли бачити обласний центр Волині через десять років.

Треттон розповів, що, коли спілкувався з місцевими дітками, то ті дали йому в подарунок малюнок із зображенням сонечка та промінців. Повідомляє ВІП.

«Ці діти і є ваше майбутнє, тому в першу чергу їхнє виховання, освіта залежить від чинної місцевої влади», – зауважив він. Також пан Вальтер висловив надію з того приводу, що волинські держслужбовці гідно подбають про майбутнє покоління, адже саме від цього і залежить, яким буде Луцьк через десять років.

Діана Корсакайте більше прив’язала майбутнє міста до події, з приводу якої зібралися експерти.

«Я дуже сподіваюсь, що через десять років на 50 % будівель вже працюватимуть фотоелектричні установки. А на решті 50 % – сонячні бойлери. Дахи і стіни у будинках будуть утеплені, а також оновлені внутрішні інженерні системи всіх будинків. Також я дуже хотіла би бути присутньою при перерізанні червоної стрічечки на відкритті заводу з біопереробки відходів. А також бачити, що в місті є виробництво тепла з біопелету. І дуже сподіваюся, що в місті буде кругова система централізованого теплопостачання, існуватиме конкурентне середовище, щоб люди могли обирати серед конкурентів надавача послуг з найкращими цінами», – висловила свою думку Діана Корсакайте.

На завершення Корсакайте побажала лучанам, щоб через десять років усі будинки мали свої ОСББ, і люди самі могли приймати рішення щодо свого житла.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ура! вже через 10р. буде безвізовий режим
Відповісти
Останні новини
Яким Луцьк через десять років бачать європейці
13 червень, 2016, 11:36