Волинян просять поділитись світлинами для Вікіпедії

Волинян просять поділитись світлинами для Вікіпедії
В Україні стартував конкурс на найкращі зображення пам'яток культурної спадщини «Вікі любить пам'ятки», у рамках якого до співпраці запрошують фотографів та фотохудожників меценатів та спонсорів, а також інформаційних партнерів.

Про це повідомили у «Вікімедія Україна».

Конкурс триватиме 1-30 вересня, а переможців визначать до 21 жовтня, їх обіцяють відзначити і представити 10 кращих фотографій на оцінку міжнародного журі.

В рамках фотоконкурсу «Вікі любить пам'ятки 2012» добровольці в більш ніж 30 країнах будуть завантажувати фотографії історичних місць, пам'яток історії та культурної спадщини. Ці фотографії будуть доступні під вільною ліцензією на «ВікіСховищі» - базі даних зображень онлайн-енциклопедії.

Взяти участь в конкурсі можуть особи, які досягли 18-річчя на момент проведення конкурсу і згодні поділитися своєю творчістю.

У цьому році конкурс вперше відбуватиметься і в Україні. З цієї нагоди «Вікімедіа Україна» підготувала перелік з 30 000 пам'яток культурної спадщини України, серед яких як відомі - Софія Київська, Києво-Печерська Лавра, так і маловідомі - дерев'яні церкви, палаци і садиби, будинки видатних діячів минулого, меморіали.

Є у списку і пам’ятки Волині. Станом 4 вересня у списку пам’яток нашої області немає інформації щодо 8 районів краю. Перелік об'єктів історико-культурної спадщини відсутній у Луцькому, Любешівському, Любомльському, Маневицькому, Ратнівському, Рожищенському, Старовижівському та Шацькому районах. У решті районів списки пам’яток зроблені частково.

Довідка

Вперше конкурс «Вікі любить пам'ятки» провели у 2010 році в Нідерландах. 2011 рік - конкурс тривав у 18 країнах, серед яких сусідні – Росія і Польща. Організатори прийняли рішення про долучення у 2012 році України до цього конкурсу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян просять поділитись світлинами для Вікіпедії
04 вересень, 2012, 15:26