На Волині за вирубку лісу відповідатимуть усі причетні

На Волині за вирубку лісу відповідатимуть усі причетні
На Волині зараз заборонено вирубку лісу без спеціальних погоджень. Така заборона триватиме до 15 червня. Також вона діятиме і надалі в заповідних зонах.

Відповідне розпорядження мають прийняти і на рівні області. Про це сьогодні йшлося на оперативній нараді в ОДА.

Зазначимо, що документ розповсюджуватиметься на усі волинські ліси незалежно від права власності.

«Усі вирубки, які мають проводитися - про них інформується на сайті за два дні. Там все і площі вирубки і час, і виконавці. На жаль, маємо два випадки незаконної рубки лісу. Ведеться службове розслідування, приймемо міри, і звільнимо», - запевнив начальник відділу обласного управління лісового та мисливського господарства Борис Бабеляс.

«Нещодавно був випадок, коли до незаконної вирубки лісу був причетний і лісник. Я думаю, що він вже не працює. Якщо ліс вирубують на території громади, і це не погодив сільський голови, то значить він «в темі». Саме це має покласти край незаконним вирубкам», - зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Тому, згідно із новим розпорядженням відповідальність за незаконну вирубку лісу розподілятимуть диференційовано – між усіма причетними.

Головний екоінспектор області переконаний, що й самі лісівники діють не завжди правильно.

«Я 23 роки працюю в системі. Такого ще не було – суцільні санітарні зруби. А є багато сухостою. Його не чистять. Перевірки не підтверджують доцільність. Ріжуть здорову деревину. Із 3100 га – 1800 га санітарні зруби. Це – майже 50%. Такого ніколи на Волині не було», - бідкався начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук.

Також, окрім лісівників та екологів, до цієї роботи будуть долучатися ще й служба з надзвичайних ситуацій та управління водного господарства.

Це розпорядження в подальшому має вплинути і на роботу пилорам, а відповідно, і на експорт лісу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за видобуток бурштину вже "відповідають" . гунчику не треба дуже сильно надувати щоки, а то київський дах по писку дасть
Відповісти
Боря- а хто виписує білети і дає погодження? Часом не управління???? Чиї там підписи? Навіщо Ви шукаєте стрілочника? Управління саме винне! Ще лісопатологи, екологія і ви. Прості працівники невинні. В них білет був? БУВ! !! Вот і допобачення- вони праві. Самі херню робите, а на іншиш скидаєте!
Відповісти
Якщо ти такий хитрий, то чому берешся за рубку насадження яке не відповідає критеріям оцінки. Всі ви одного кодла і скоро перегризете один одного як павуки в банці. Їж, але не давися.
Відповісти
В мене є білет, розпорядження, рубаю згідно закону. Ти баран- не розумієшся в лісовій сфері? ; сиди і не манди;! Баран
Відповісти
Останні новини
На Волині за вирубку лісу відповідатимуть усі причетні
13 червень, 2016, 12:42