Волинські платники ПДВ спрямували до держбюджету майже 280 000 000 гривень

Волинські платники ПДВ спрямували до держбюджету майже 280 000 000 гривень
За підсумками січня-травня 2016 року на Волині зібрано майже понад 277,8 мільйона гривень ПДВ. Таким чином, в області фіксують ріст збору ПДВ майже на 60 відсотків, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

«Завдяки повному переходу на електронне адміністрування ПДВ, що
унеможливлює використання схем мінімізації цього податку, до
держбюджету щомісяця спрямовується кілька мільйонів гривень додаткових надходжень. Разом з тим, фахівці ДФС забезпечують якісний податковий супровід платників ПДВ та намагаються максимально ефективно виконувати всі процедури з адміністрування цього податку»,- наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, суттєве зростання надходжень ПДВ - прямий результат заходів з детінізації економіки області.

«Саме європейські стандарти прозорості в адмініструванні ПДВ, які
останнім часом активно впроваджуються в ДФС, дають можливість
фіскалам краще організувати процес контролю за нарахуванням і сплатою цього податку. Тим часом, сумлінний бізнес гарантовано отримує бюджетне відшкодування у визначені законом терміни», - зазначила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що задля прозорості механізму відшкодування ПДВ
платникам та громадськості надано можливість ознайомитися із Реєстрами заяв про повернення сум бюджетного відшкодування на веб-порталі ДФС України.

Як відомо, система електронного адміністрування податку на додану вартість з 1 липня минулого року працює в режимі, що забезпечує реєстрацію платниками податку на додану вартість податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму податку, обчислену за формулою відповідно до ст. 200’ Податкового кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.