У Волинській богословській академії – 80 вступників. ФОТО

У Волинській богословській академії – 80 вступників. ФОТО
У Волинській православній богословській академії 3 вересня розпочався новий навчальний рік.

З цієї нагоди митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень в кафедральному соборі Святої Трійці. Із ним співслужили єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор протоієрей Ігор Швець, викладачі у священному сані, повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

По завершенні богослужіння студенти, їхні батьки, викладачі та гості перейшли до актової зали навчального закладу, де відбулася урочиста частина.

Цьогоріч на бакалаврат і магістратуру вступили 80 чоловік із Волинської та інших єпархій. А до викладацького складу, зокрема, долучилися владика Матфей, кандидат богословських наук Станіслав Беспалов, магістр богослів’я і релігієзнавства протоієрей Володимир Дрозд.

Звертаючись до майбутніх душпастирів, митрополит зазначив, що першоосновою у навчанні має бути молитва та гідні богословські знання, адже священик – це той, хто веде людей за собою.

Не оминув увагою архієрей і тих, хто допомагав фінансово у розбудові академії. Ювілейними медалями та почесними грамотами нагородили директора ТзОВ «Житлобуд-2» Леоніда Стефановича, голову правління ВАТ «Завод будівельних конструкцій» Леонтія Іванішина, директора ПП «Захід» Мирославу Іванішину, головного лікаря-офтальмолога Центру хірургії ока проф. Загурського в Луцьку Тетяну Єремеєву.

Свято закінчилося духовними піснеспівами, які виконав академічний хор під керівництвом Ірини Лесюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, скільки з них вірять в Бога? 2-4-10, чи ніхто не вірить?
Відповісти
Останні новини
У Волинській богословській академії – 80 вступників. ФОТО
04 вересень, 2012, 16:12