На Волині правоохоронці контролюватимуть порядок під час демаркації кордону. ФОТО

На Волині правоохоронці контролюватимуть порядок під час демаркації кордону. ФОТО
Минулого тижня в рамках проведення місячника моніторингу державного кордону на території Дольської сільської ради відбулось комісійне обстеження ділянки українсько-білоруського кордону.

У роботі комісії взяли участь керівники Любешівського відділення поліції, відділу прикордонної служби «Дольськ» Луцького прикордонного загону, Любешівської районної державної адміністрації, місцевої сільської ради та районного відділу Держгеокадастру, - повідомляє прес-служба поліції Любешова.

Метою заходу було визначення стану та можливостей забезпечення належного правопорядку під час процесу демаркації ділянки українсько-білоруського держкордону.

«Поліція забезпечує в межах компетенції належну охорону громадського порядку та безпеки на території Любешівського району під час демаркації українсько-білоруської ділянку державного кордону», – повідомив начальник Любешівського відділення поліції Олег Матчук.

Нагадаємо, що за інформацією Державної прикордонної служби України, у 2013 році завершився процес делімітації державного кордону з Республікою Білорусь та розпочався процес демаркації українсько-білоруської ділянки державного кордону. Лінія проходження державного кордону затверджена Договором між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон, який набрав чинності 18 червня 2013 – після ратифікації документу білоруською Стороною. Україна ратифікувала його ще 18 липня 1997-го. Наразі 404 км кордону вже винесено на місцевість та визначено місця 977 прикордонних знаків. Білоруською Стороною вже встановлено 512 прикордонних знаків.

У той же час на ділянці кордону в межах Ветлівської селищної ради Любешівського району Волинської області місцеві мешканці висловлюють незадоволення з приводу проведення демаркаційних робіт білоруською Стороною. На їх думку, делімітація українсько-білоруського державного кордону була проведена не правильно. У зв’язку з цим білоруська Сторона у лютому 2016 року була змушена призупинити інженерні роботи.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині правоохоронці контролюватимуть порядок під час демаркації кордону. ФОТО
13 червень, 2016, 19:02