У сусідній області підлітка намагались спалити живцем

У сусідній області підлітка намагались спалити живцем
Моторошний випадок знущання над 16-річним хлопцем розслідує рівненська поліція. Двоє дорослих чоловіків з села Малинськ Березнівського району в лісі катували підлітка.

Над хлопцем знущалися і намагалися спалити живцем, - повідомляє Сегодня.

16-річного Олександра прив'язали до дерева поблизу села Малинськ. На голову наділи поліетиленовий пакет, а в 10 метрах підпалили траву і кущі. Дитина могла згоріти заживо, якби дим не побачив лісник.

Загоряння помітили з пожежної вежі. Коли головний лісничий Березнівського району Олександр Галауз підійшов до вогнища, оторопів – вогонь підбирався до хлопця, прив'язаного до дерева. Лісник і врятував дитину від страшної смерті.

"Він був прив'язаний до дерева за ноги і руки. На голові – поліетиленовий пакет. Хлопець моторошно ревів, не розумів, що відбувається, – розповів Олександр Галагуз. – Найстрашніше, що чагарник горів і вогонь наближався до підлітка. Якби встигли пізніше – міг згоріти заживо".

Потерпілого не били, на ньому немає ні подряпини. Він з мамою давав свідчення у райвідділі поліції.

Слідство встановило, над 16-річним так познущалися двоє односельчан – 39 і 34 років. Поліція їх затримала, але родичі підозрюваних запевняють – у них алібі, а селяни не вірять, що чоловіки мучили дитину.

"Брат з одним в той день їздили за 150 км у справах. Його ні вдома, ні в селі не було, – підкреслила сестра підозрюваного Валентина Крент. - Ніяких конфліктів з родиною хлопця у нього не було".

"На підозрюваних ніколи ніхто в селі не скаржився. До адміністративної відповідальності чоловіки не притягувалися, – стверджує секретар Малинського сільської ради Ірина Діденко. – Старший живе з матір'ю, допомагає їй, а другий – багатодітний батько. Виховує трьох дітей".

Поліція вже висунула головну версію конфлікту. Він міг трапиться через крадіжку деревини. Мовляв, хлопчик став свідком незаконного вирубування лісу. "Хлопець багаторазово допомагав лісовій охороні, вказував, де йде незаконний зруб деревини, – каже начальник слідчого відділу Березнівського райвідділу поліції Василь Дячук. – Саме через це і стався конфлікт".

Пережити шок підлітку зараз допомагають психологи. А його кривдникам за тортури, якщо їх факт доведуть, загрожує від 3 до 5 років в'язниці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.