В Україні створять Архів національної пам'яті

В Україні створять Архів національної пам'яті
Нині в Україні працює волонтерський електронний архів визвольного руху, що містить більше 20 тисяч електронних копій документів українського визвольного руху ХХ століття та матеріали КДБ.

В Україні викладуть у вільному доступі документи радянських спецслужб. На даний момент проводиться ревізія архівів КДБ і передача документів від українських силових структур, після чого історики оброблять архіви та викладуть в інтернет.

Про це повідомляє Экономические Известия.

«Зараз відбувається процес передачі архівів радянських спецслужб з відомств СБУ, МВС, Міноборони та інших силових і оборонних структур Громадянського архіву Українського інституту національної пам'яті (ОДА УІНП)», — повідомили в УІНП. Таким чином у країні планують створити Архів національної пам'яті.

«Українські силові і оборонні структури проводять ревізію своїх архівів, щоб виявити, які саме документи репресивних органів СРСР 1917-1991 років у них є. Передати дані до Інституту національної пам'яті їм потрібно до 21 травня наступного року. Паралельно ми займаємося створенням і забезпеченням усім необхідним нового Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам'яті», — сказав начальник управління інституційного розвитку політики національної пам'яті Ігор Кулик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні створять Архів національної пам'яті
14 червень, 2016, 01:38
Ціна на гречку б'є рекорди
14 червень, 2016, 00:34