Мешканці міста Горішні Плавні передумали змінювати назву

Мешканці міста Горішні Плавні передумали змінювати назву
8 червня 2016 року на сайті Горішньоплавнинської міської ради було зареєстровано петицію «Залишити назву міста Горішні Плавні». За п‘ять днів петиція вже зібрала 500 підписів, що у 2,5 рази більше ніж потрібно для того, щоб петицію розглянули на сесії міської ради.

Автор петиції - координатор кампанії «Горішні Плавні – це круто!» - Олексій Захарченко стверджує, що патріотично налаштоване населення міста підтримує цю назву, проте влада принципово не хоче сприймати її.

«Я не скажу, що переважна більшість, але велика частина населення міста нормально сприймає назву Горішні Плавні. Проте, замість проведення роз’яснювальної роботи серед населення, пояснення, що через нову назву місто стало справжнім брендом і відомим на всю Україну, розроблення інвестиційних планів та туристичної стратегії міста, міська влада на чолі з Дмитром Биковим робить усе для того, щоб містяни асоціювали її з селом чи болотом. Це політика, що веде в нікуди!», – поділився Олексій Захарченко.

В петиції йдеться про те, що Горішні Плавні стали символом декомунізації й отримали підтримку багатьох відомих людей в Україні. Зокрема на підтримку назви висловились: Андрій Парубій, Надія Савченко, Олег Ляшко, Іван Крулько, Володимир В’ятрович, Марія Бурмака, Олесь Доній, Ігор Захаренко, Дмитро Гнап та ін.

«Ніколи Комсомольськ не мав і не міг мати такого визнання в Україні. А сьогодні тисячі людей хочуть приїхати в Горішні Плавні та відкрити їх для себе. "Це не Горішні Плавні - це казка. Венеція сховається!" - написала на своїй сторінці у Facebook відома журналістка, дружина Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе. Тож давайте разом збережемо цю казку і залишимо назву міста Горішні Плавні. А виступати проти цього, може лише людина, яка бажає зла своєму місту» - говориться в петиції.

Варто відзначити, що на сайті міської ради також зареєстровані петиції з вимогою перейменувати місто в інші назви. Зокрема назва Святомиколаївськ за 12 днів спромоглася зібрати 319 підписів, Добровольськ – 28, Дніпроград – 26, а Дніпрова Хвиля – 24 голоси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьку треба перейменувати в Кривіцькошибобуратинівськ, Ковель в Ковлє)))
Відповісти
а ще зробити в луцьку окрему іменну вулицю для тебе, і туристам показувати, генія нашого
Відповісти
Мо` й якісь Грішні Плавні знайти...
Відповісти
Ковель - в Кіндервіль, Володимир-Волинський - в Великі Саганюки, Нововолинсь - Сапогівку.
Відповісти
Андрюха Порубей "за", то жильці палати №6 такого авторитета підтримують...
Відповісти