У Варшаві вітали письменника-лучанина. ФОТО

У Варшаві вітали письменника-лучанина. ФОТО
У столиці Польщі відбулася презентація роману письменника-лучанина Івана Корсака «Діти Яфета». Книга побачила світ у перекладі Тадея Карабовича і Ельжбети Олендер-Дмовської.

У ній ідеться про долю славетного українського мислителя і політика В'ячеслава Липинського, який проживав на Волині (зокрема – у селі Затурці, де був і похований), - повідомляє Волинська правда.

Презентацію роману Івана Корсака у Варшаві організували видавництво «РRACOWNIA WYDAWNICZA», а також Dom Spotka z Histori та Об’єднання українців у Польщі. Під час цієї імпрези йшлося про теорії та візії В’ячеслава Липинського та чи реальне здійснення їх сьогодні; чому для роману автор вибрав саме цю історичну постать; що з напрацювань мислителя залишилося актуальним з теорій, а що застаріло.

Вітальним словом дійство відкрив директор видавництва Андрій Заброварний. Далі розмову перейняв ведучий доктор Роман Висоцький. Він запросив до слова професора Томаша Стрийка, який спеціалізується на тій епосі у Східній Європі і творчому спадку самого В.Липинського, надав слово авторові роману Іванові Корсаку.

Під час імпрези присутні мали нагоду обмінюватися думками, дискутувати. Вони висловили щиру вдячність Іванові Корсаку за талановито написаний роман про славетного Вячеслава Липинського – постать, яка єднає братні український та польський народи.

Цікава особливість роману Івана Корсака: в книзі подано дві післямови, подано дві точки зору з різних берегів Західного Бугу. Польське бачення представлено в тексті професора Євгеніуша Вільковського, а українське — Шевченківським лауреатом Михайлом Слабошпицьким.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
потім поставили на коліна і заставили вибачатися за Волинську різню
Відповісти
Останні новини
У Варшаві вітали письменника-лучанина. ФОТО
14 червень, 2016, 15:42