Вночі на Луцьке звалище завозять фурами сміття зі Львова. ВІДЕО

Вночі на Луцьке звалище завозять фурами сміття зі Львова. ВІДЕО
Відходи, які збирають у Львові, вночі фурами доправляють на сміттєзвалище у селі Брище поблизу Луцька.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Активісти цієї ночі зафіксували факт, як фури на львівських номерах завозять сміття на луцький полігон твердих побутових відходів.

«Між 22.00 і 24.00 ми зафіксували три тридцятитонні вантажівки. Дивно що сміття чомусь завозять вночі, бо ж полігон працює до 20.00», – розповів активіст «Автомайдану України» Геннадій Хомутінкін.

Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич підтвердив цю інформацію.

«Чого вас це цікавить? Звичайне нормальне явище, допомагаємо сусідам. Зараз на Грибовицьке звалище завозити сміття не можна. Це везуть не тільки до нас, а везуть по всіх містах», – заявив Кузьмич.

З його слів, є домовленість, що на брищенський полігон будуть завозити не більше 5 вантажівок відходів за добу. «Везуть 30-тонними фурами. Але сміття не ущільнене, то це виходить фура 10-12 тонн», – зазначив директор КП.

Він додав, що з Луцька на полігон щодоби вивозять понад 200 тонн відходів.

«Але в нас є домовленість: якщо привезуть більше, то так назад і повезуть», – запевнив Кузьмич.

Нагадаємо, ресурсу луцького сміттєзвалища разом із сортувальною лінією вистачає на 15 років.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа сміття. Станом на ранок 30 травня пожежники повідомили про її повну ліквідацію.

Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Їх доля залишається невідомою. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

Вночі 31 травня депутат Львівської міськради Любомир Босаневич зазначив, що через загрозу нового зсуву призупинено роботи з пошуку трьох рятувальників, які перебувають під завалами сміття.

Станом на 7.00 31 травня до пошуково-рятувальних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі залучено 475 людей та 63 одиниць техніки, у тому числі кінологічні розрахунки. Проведення пошуково-рятувальних робіт проводиться у безперервному режимі.

Згодом повідомили, що порятунок надзвичайників на Грибовицькому сміттєзвалищі обговорять у Львівській облраді. На даний час відомо про чотирьох зниклих осіб.

31 травня на сесії Львівської міськради секретар Анатолій Забарило повідомив, що на Грибовицькому сміттєзвалищі знайшли тіло одного рятувальника.

Згодом повідомили, що знайшли тіло другого рятувальника із трьох, які загинули під обвалом сміття 30 травня.

Увечері 31 травня ввечері на сміттєзвалищі в Грибовичах знайшли третю людину без ознак життя.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Крім того, у щілині триває пожежа невеликими вогнищами й наразі пожежні не допускають збільшення площі горіння, але повністю загасити не можуть.

8 червня станом на 8 год. ранку рятувальники продовжували гасити пожежу загальною площею близько 400 кв м.

А на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням голови ОДА Олега Синютки заявили, що для ліквідації надзвичайної ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова застосовуватимуть авіацію ДСНС.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гівном діляться!
Відповісти
Атавіст Автомайдану - це як зрозуміти? в чому його атавізм?
Відповісти
це такі убогі людці...
Відповісти
Так давайте допоможемо сусідам і будемо приймати ядерні відходи з Кузнєцовськоі АЕС, тю, це ж нормальне явище. Або краще давайте будемо возити своє сміття під Тернопіль, нехай вони там засмічуються. Чому Ми повинні допомагати Садовому розрулити плід його бездіяльності. Нехай створюють новий полігон, будують заводи з переробки відходів!
Відповісти
А пам'ятаєте як активіст-Садовий з ще декількома активістами проплаченими в 90-х бігав від будинку до будинку у м.Львові і критикував владу тоді діючу про все і вся (по всіх питаннях)... А сьогодні сам горе-Цар-мер Львова не може із сміттям дати ради ... Землю дерибанити і бабло відмивати з бюджетного корита Львова - це не господарником бути і мером мудрим !!!
Відповісти
Хахаха. За це Садовий в1зьме у список Самопомоч1 Романюка, або його родич1вт
Відповісти
Що Гена всрався в тепер до автомайдану приклеївся.
Відповісти
Останні новини
Вночі на Луцьке звалище завозять фурами сміття зі Львова. ВІДЕО
14 червень, 2016, 16:14