ЄВРО-2016. Під знаком розкачки. ФОТО. ВІДЕО

ЄВРО-2016. Під знаком розкачки. ФОТО. ВІДЕО
Від початку головної футбольної події року минуло п’ять днів, і кожна з команд встигла спробувати свої сили на полях Франції. Тож ВолиньPost пропонує згадати, чим найбільше запам’ятався перший тур групової стадії Євро-2016.

Фаворити: натужно, але результативно

Звичайно, перш за все, перед кожним великим турніром хочеться подумати та спробувати спрогнозувати, хто ж врешті-решт підніме над головою заповітний трофей. Для когось це просто змагання власних очікувань, для когось – можливість потім на увесь світ вигукнути «я ж вам казав!» (як, до речі, і у автора цих рядків), але найголовніше, що до фаворитів Євро була прикута особлива увага.

Ніхто з головних фаворитів не продемонстрував над суперником у першому турі Євро якоїсь тотальної переваги. Та якщо німці вирівняли свою ж гру після перерви, а французи та іспанці дотиснули опонентів на останніх хвилинах, то англійці з португальцями взагалі втратили очки, хоча в ході гри мали розраховувати на переможний результат. Втім нічого страшного це для них не означає, а подальші суперники доволі «їстівні» для забезпечення виходу в плей-офф Євро.

У групі Е фаворита було визначити важко – навіть попри високий рейтинг, Бельгію важко було зарахувати до топ-збірних, а перший тур якраз допоміг зрозуміти, чому саме – тому що там має бути збірна Італії. Не хочеться загадувати наперед, але після такого початку про великі перспективи «Скуадри адзурри» на цьогорічному Євро не буде говорити лише лінивий.

Сенсації, де ви? Голи, де ви?

Незважаючи на скептичне ставлення широкого футбольного загалу до нового формату Євро, ніяких «виносів тіла» у першому турі ми не побачили. Втім не побачили ми й справжніх сенсацій: вчорашні здобутки угорців та ісландців можна зарахувати хіба до розряду легких несподіванок.

Все той же обережний підхід фаворитів кожного протистояння дає свої плоди і у розрізі кількості забитих м’ячів. У 12-ти перших матчах першості континенту команди забили 22 голи (менше двох за гру), що навряд чи подобається любителям яскравих гольових зорепадів. Лише у матчі-відкритті та поєдинку між Уельсом та Словаччиною учасники гри пробили «тотал 2.5», забивши хоча б три голи на двох. Невже прорве у другому турі?

«Русскій мір» у Франції

Росія упродовж останніх днів встигла відзначитись не лише знатним відскоком своїх футболістів у матчі проти Англії, а й організацією масових безладів на стадіонах та поза ними. «Впєчатліть» Європу їм вдалося – тепер збірній дали умовне покарання і наступні «хрестові походи» російських хуліганів можуть обійтися їх збірній достроковою поїздкою додому.

На жаль, під роздачу вже німецьких хуліганів потрапили і наші вболівальники, а деякі з них навіть отримали поранення. Будемо сподіватися, що нічого серйозного там не трапилось, а вболівальники команд переймуть досвід ірландських та шведських колег.


Голи туру


Вибирати найкращі доцільніше буде вже ближче до кінця чемпіонату, однак учасники Євро уже встигли зробити декілька шедеврів. Зокрема, Дімітрі Пайє приніс перемогу Франції у матчі-відкритті шикарним ударом з-за меж штрафного майданчика у дальню дев’ятку, Лука Модріч блискуче зловив «круглого» на льоту у матчі проти турків, а Граціано Пелле добив збірну Бельгії, чітко поклавши корпус після м’якої накидки від Антоніо Кандреви.

Приколи туру

Шалений хорватський уболівальник, який побіг святкувати з командою перший гол на турнірі, вже тепер славнозвісний король світових відео-ресурсів Йоахім Льов та інші. Краще за автора про це розповість відповідне відео.

Уже сьогодні Євро-2016 продовжиться ще трьома поєдинками, а доля команд у кожній групі ставатиме все більш ясною. Можливо, уже цього вечора деякі команди забезпечать собі участь у плей-офф турніру. А нам залишається тільки далі насолоджуватись моментами справжнього футбольного свята.

Дмитро Кузнецов для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄВРО-2016. Під знаком розкачки. ФОТО. ВІДЕО
15 червень, 2016, 12:41