На українсько-польському кордоні утворились черги через страйк польських митників

На українсько-польському кордоні утворились черги через страйк польських митників
Черги на українсько-польському кордоні пов’язані з так званим італійським страйком співробітників польської митної служби, які дуже ретельно, прискіпливо та повільно перевіряють кожен автомобіль, унаслідок чого виник транспортний колапс.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив в. о. начальника Львівської митниці ДФС Володимир Шокало, - повідомляє Вголос.

Зокрема, станом на ранок 15 червня на пункті пропуску «Угринів» у черзі стоять 350 автомобілів, на «Рава-Руській» – 250 транспортних засобів, на «Грушеві» – до 200 автомобілів “Ягодин авто” – 300,
“Шегині” – 300, “Краковець” – 250, “Грушів” – 200, “Устилуг” – 150, “Смільниця” –120.

Володимир Шокало пояснив, що страйк пов’язаний із рішенням міністерства фінансів Республіки Польщі ліквідувати митниці та приєднати їх до податкової служби.

«Польські колеги в такий спосіб борються за свої права, бо вважають, що їм було комфортніше працювати в митній службі. Через це вони влаштували італійський страйк, коли здійснюють митні процедури, але якнайприскіпливіше та максимально довго за часом», – відзначив в. о. начальника митниці.

Він також додав, що поляки не попереджали українців про страйк, оскільки він є неофіційним.

«Ніхто нас не попереджав, оскільки страйк неофіційний. За нашою інформацією, у такому режимі поляки працюватимуть до 20 червня, коли має засідати уряд Польщі, під час якого буде вирішено питання подальшої долі митників», – підкреслив Шокало.

Водночас начальник Львівського прикордонного загону, підполковник Сергій Мельник відзначив, що українські прикордонники працюють у штатному режимі, а гальмують роботу саме польські колеги.

«Накопичення автомобілів виникло з вини польської сторони, яка фактично в півтора-два і навіть у три рази почала менше оформлювати і пропускати транспортні засоби. Якщо раніше в пункті пропуску «Угринів» польські митники за годину пропускали 42 автомобілі, то нині – 18, у «Раві-Руській», замість 67-ми, 47 транспортних засобів, у «Грушеві» – 22 замість 45-ти», – пояснив Сергій Мельник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.