ЄВРО-2016. Словаччина б’є Росію

ЄВРО-2016. Словаччина б’є Росію
Підопічні Яна Козака виправились після поразки від Уельсу, і повернули собі непогані шанси на вихід з групи.

Команди підійшли до матчу в різному настрої: словаки за рівної гри не змогли вирвати навіть нічию у протистоянні з валлійською командою, тоді як росіяни за невиразної гри відскочили на останніх хвилинах, здобувши цінний заліковий пункт у поєдинку проти фаворитів групи – англійців.

Однак, як-то кажуть, справедливість в нашому світі іноді присутня. Віддавши суперникам територіальну перевагу та м’яч, словаки використали свої контршанси ще до перерви. Спочатку пройшла довга передача на Владіміра Вайсса, той якось аж надто легко обіграв Смольнікова з Березуцьким і відправив «круглого» у сітку воріт. А наприкінці тайму ситуація майже повторилась: Марек Гамшик після розіграшу кутового на лівому фланзі у схожому стилі «качнув» двох опонентів та з гострого кута блискучим ударом зняв павутину з дальної дев’ятки воріт Акінфєєва – 0:2, а півзахисник «Наполі» має шанс увійти у всі можливі хіт-паради найкращих голів цьогорічного Євро!

Після перерви керманич російської збірної Леонід Слуцький почав кардинально міняти склад, однак результат це принесло аж на 80-й хвилині, коли відзначився Денис Глушаков. Однак, крім цього моменту та постійного тиску на захист суперників, нічого конкретного словакам росіяни не запропонували. У підсумку словаки перемагають з рахунком 2:1 та не полишають надій все-таки потрапити до плей-офф Євро-2016! А росіянам для цього у наступному матчі проти збірної Уельсу буде потрібна лише перемога.

Росія – Словаччина 1:2 (Глушаков, 80 – Вайсс, 32, Гамшик, 45)

Склади команд:
Росія: Акінфєєв – Смольніков, В. Березуцький, Ігнашевич, Щенніков – Головін (Мамаєв, 46), Нойштедтер (Глушаков, 46), Шатов – Кокорін (Широков, 76), Дзюба, Смолов.
Словаччина: Козачик – Пекарік, Шкртел, Дюріца, Губочан – Куцка, Печовскі, Гамшик – Мак (Дюріш, 80), Дуда (Нємєц, 67), Вайсс (Швенто, 72).
Попередження: Дюріца.

Детальніший аналіз матчу читайте у традиційних підсумках ігрового євродня. А зараз готуймось до поєдинку можливих майбутніх суперників збірної України у плей-офф – збірних Швейцарії та Румунії.

Дмитро Кузнецов
для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.