Києво-Печерську та Почаївську лаври можуть повернути державі, – законопроект

Києво-Печерську та Почаївську лаври можуть повернути державі, – законопроект
Народні депутати підготували проект змін до Закону та постанову «Про комплекси Києво-Печерської та Свято- Успенської Почаївської Лавр», які можуть покласти крапку в релігійних чварах довкола архітектурних пам'яток.

Про це Інформатору повідомили власні джерела у парламенті.

Новатори пропонують корективи до Закону «Про охорону культурної спадщини» та Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо охорони пам᾿яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації».

У проекті Постанови Верховної Ради «Про комплекси Києво-Печерської та Свято-Успенської Почаївської Лавр» цим об'єктам повертають статус історико-культурних заповідників та вносять до реєстру пам'яток ЮНЕСКО.

Над цими законопроектами працювали Володимир Парасюк, позафракційні народні депутати та представники фактично усіх парламентських фракцій та депутатських груп, окрім «Опозиційного блоку».

Нижче наведені Постанова ВР «Про комплекси Києво-Печерської та Свято- Успенської Почаївської Лавр», Закон України «Про внесення змін та доповнень до Закону України «Про охорону культурної спадщини» та Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо охорони пам᾿яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації», та пояснювальна записка до проекту вищевказаного закону.


У порівняльній таблиці вказані модифікації, яких зазнає чинна редакція Закону.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую.Давно пора.Московські попи рахують що це їхня приватна власність.Над цим законопроектом працював Володимир Парасюк?!!А я думав він учасник шоу ,,бої без правил".
Відповісти
Держава взагалі ніякого відношення до цих монастирів немає, тому що їх не будувала і не утримувала. Нахабно забрано у совітські роки і змінено статус на заповідники (типу для совкопартійних звірів), в роки незалежності віддано в оренду громаді, яка збираючи по копійчині відмила та відбудувала їх, а пан Парасюк вирішив ті комуняцькі методи відродити. Йому взагалі після бійок мозок відбило!
Відповісти
а яке відношення до лаври мають попи московської породи? може вони будували?
Відповісти
Накінець!!!
Величезний + для карми
Відповісти
Останні новини
Києво-Печерську та Почаївську лаври можуть повернути державі, – законопроект
16 червень, 2016, 00:38