На Форумі у Луцьку вирішили, що гондоли не на часі

На Форумі у Луцьку вирішили, що гондоли не на часі
Форум розвитку міста, що відбувся у Луцьку, приніс свої результати. Їх, опрацьованими та систематизованими, оприлюднили сьогодні в міській раді.

Чому Луцьк може так і не стати туристичним центром? Чому ставка на розвиток ІТ – це скоріше мрії ніж реальне майбутнє? Коли у нас з’явиться перший швидкісний міжнародний потяг і чому це так важливо для створення нових робочих місць? Усі ці питання і багато інших – результат роботи першої стратегічної сесії в рамках Форуму Розвитку Луцька, в якій взяли участь понад 150 найбільш активних громадян міста 28 травня.

Сьогодні ж активісти намагалися знайти відповідь на єдине питання: «А що далі?»

«Форум був найперше націлений консолідувати людей, щоб вони прийшли і висловили своє бачення. Ми подали сім проектів. Серед них - «Тато-фест», встановлення урн для вживаного одягу. Було багато ідей-мрій. Вони гарні, але на разі невчасні. До прикладу, гондоли в каналах в парку імені Лесі Українки. Там лише на розширення каналів, певно більше 100 тисяч піде. Так що поки це залишається мрією», - голова ради правління СГО «Молодіжна платформа» та керівник Молодіжного центру Волині Захар Ткачук.

Також Захар наголосив, що, можливо, молодь - не професіонали в написанні стратегій, але може взяти на себе функцію спілкування з громадою.

Треба розробити маленькі проекти, які донори готові підтримати вже. Декілька вже є.

«Луцьк - фестивальна столиця України. Люди хочуть, щоб в нас фестивалі були нон-стоп, кожні вихідні. Також треба залучати іноземних студентів. «Інвест Хаб» - місце, де ініціативні люди могли би зустрітися із владою, інвесторами, також потрібний незалежний арт-центр», - розказувала напрацьовані ідеї голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак.

«Мені сподобалися декілька ідей, зокрема, навчати людей інформаційним технологіям і створити музей міста. Важливо, щоб мешканці знали історію Луцька», - висловився перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев.

«Ми говоримо про якісь далекі проекти, але забуваємо використовувати те, що вже є. Хочемо Хаб історичного спрямування, а не використовуємо центр туристичної інформації»,- начальник відділу промоції управління туризму та промоції міста Богдан Каліш.

Усі ідеї будуть опрацьовані та внесені в Стратегію розвитку міста.

Цей документ є угодою між владою, громадою і бізнесом, де усі сторони задоволені. Також Стратегія Луцька має бути узгоджена з іншими стратегіями, району, області.

«Серйозні інвестори приходять в регіони, де населення не менше 700 тисяч. Тому зараз варто говорити про регіональну стратегію, де Луцьк-Рівне з прилеглими районами може бути саме таким інвестиційним майданчиком», - розповів Керівник громадської організації «Європейське міжнародне партнерство» Петро Гоцалюк.

«Усі ініціативи, і гондоли, зокрема, допливуть до Старого ринку і все. Поки є Старий ринок в центрі міста – нічого не буде. Також наші підземелля, усі, що йдуть під усім старим містом, можуть стати туристичною фішкою міста», - вважає депутат ЛМР Павло Данильчук.

Міська влада закликає усіх лучан долучатися до створення Стратегії розвитку Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Керівник громадської організації «Європейське міжнародне партнерство» Петро Гоцалюк - оцей то вам накерує))
балаболи, не більше.
Відповісти
Останні новини
На Форумі у Луцьку вирішили, що гондоли не на часі
16 червень, 2016, 13:33