День депутата: чим живе табір «Ровесник». ФОТО

День депутата: чим живе табір «Ровесник». ФОТО
В таборі "Ровесник" діти можуть відпочивати тільки три зміни, але луцькі депутати хочуть зробити додатковий 4-ий заїзд на 2 тижні.

Про це стало відомо під час проведення Дня депутата Луцької міської ради. Обранці громади навідалися до дитячого оздоровчого закладу та на власні очі побачили, як живе "Ровесник".

Дитячий заміський заклад оздоровлення та відпочинку "Ровесник" заснований у 1983 році. Він займає площу 4,91 га.

Директор табору Ігор Данильчук розповідає: гордістю «Ровесника» є заснована у 1991 році профільна табірна зміна для обдарованих дітей – літня школа «Ерудит». Сюди з'їжджаються лауреати, дипломанти, переможці конкурсів, турнірів і олімпіад міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. У першій половині дня діти тут мають можливість вивчати профільні дисципліни, зокрема українську мову, географію, біологію, дизайн, фізику, математику, історію, англійську мову.

Між іншим, табір "Ровесник" вже втретє приймає дітей з Волновахи.

"Якби раніше до нас на Волинь приїжджали діти зі Сходу України, то, можливо, і не було б війни в Україні", - каже депутат Луцькради Євген Ткачук.

Загалом, цього літа табір планує прийняти 40 дітей з міста Волноваха. Це школярі, які перемагали в різних конкурсах та були учасниками олімпіад.

Євген Ткачук розповідає, що коли вперше запрошували дітей з Волновахи, то критеріїв відбору не було.

"Деякі батьки боялися відпускати дітей. Сьогодні в Волновасі проходять критерії відбору і ті діти, які мають найбільше досягнень. Саме їх приймають у таборі "Ровесник", - каже депутат.

Максимальна наповненість табору - 215 дітей. Але для комфорту лишають кілька вільних ліжок, аби мати можливість розселити дітей різних вікових категорій.

"Зараз в нас відпочиває 203 дитини, 180 ерудитівців, 20 дітей з Волновахи, 3 дітей, батьки яких придбали путівки за повною вартістю", - додає директор.

Між іншим, педагогічний колектив "Ровесника" - один із найкращих в Україні, попри те, що матеріальна база не відповідає загальноприйнятим нормам.

Центральний корпус табору розрахований на 100 ліжок для дітей, додатково там проживають вихователі. На території табору є ще 7 будиночків, де є по 9 спальних кімнат для дітей на 100 ліжок, виховательські кімнати, кабінети для занять. Також є два майданчики для ігор.

В таборі - п'ятиразове харчування.

"Виходить по 80 гривень в день на одну дитину. Діти не нарікають", - каже Ігор Данильчук.

Путівка в табір вартує 3580 гривень на 21 день. Але оскільки в таборі відпочивають діти-сироти або позбалені батьківського піклування, переможці конкурсів, діти загиблих при виконанні обов'язків, діти учасників АТО та інші, то їхні путівки повністю профінансовуються з міської казни. На це з бюджету виділяють 720 тисяч гривень.

Керівник табору зізнається, що в таборі багато проблем.

"Тут треба знімати асфальт, перекладати новий, біля будиночків лад наводити", - розповідає директор.

Крім цього, просить депутатів, аби ті допомогли із побудовою каналізованого санвузла.

"Хочемо, щоб там були душові, умивальниками. Крім того, хочемо актовий зал, спортзал", - просить Ігор Данильчук.









































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.